UFC

Blachowicz nokautirao Rockholda u drugoj, Chiesa dominantno savladao Sancheza

Blachowicz vs. Rockhold
Glavni program UFC 239 eventa u Las Vegasu otvoren je dominantnom pobjedom Michaela Chiese nad Diegom Sanchezom. Odmah iza njihove borbe program je nastavljen pobjedom Jana Blachowicza nad Lukeom Rockholdom, a  Poljak je to napravio nokautom u drugoj rundi.

Michael Chiesa zapravo je kvalitetno iskoristio sve svoje startne prednosti ispred Diega Sancheza. Očito je duži i snažniji borac, a osim toga je išao potvrditi kako je kvalitetniji grappler od svog protivnika, koji je odradio 30. UFC borbu. Od samog početka Chiesa je koristio distancu da direktom otvori dobru poziciju, nakon toga je ulazio u klinč, a iz njega lako odvodio borbu na pod. Sanchezu se treba čestitati na velikoj izdržljivosti, nije se predavao do samog kraja, par puta bio je čak blizu prilike da napravi nešto više, no Chiesa je radio vrlo pametno. Sve tri runde uvjerljivo je "Maverick" uzeo, a drugu čak rezultatom 10:8. To mu je donijelo uvjerljivu pobjedu, drugu otkako je prešao iz lake kategorije u velter. Još jednom je potvrdio kako je ovo njegova kategorija i da više nikad ne namjerava svoje tijelo mučiti skidanjem na 70 kilograma. Što se tiče Diega, njega još uvijek nitko nije uspio završiti prisiljavanjem na predaju, no sumnjamo kako će ga ta činjenica utješiti, posebno nakon najava s kakvima je ušao u ovu borbu.

Još jedan borac koji je nižu kategoriju zamijenio višom, Luke Rockhold, neće po dobrome pamtiti svoj debi nastup u poluteškoj kategoriji. On je prvu rundu protiv Jana Blachowicza izgledao jako dobro punih četiri i pol minute. Izuzetno kvalitetno koristio je prednost u borilačkoj tehnici, no sve se počelo mijenjati otprilike pola minute prije kraja runde. Blachowicz je tad po prvi put nešto više napravio na distanci, ali ključni udarac došao je sa zvukom sirene. Rockhold se nije dobro zatvorio, a Blachowicz je pogodio kružni udarac točno u potiljak. Ozbiljno je bivši prvak srednje kategorije bio uzdrman, no uspio se oporaviti do početka druge runde. I nju je dobro otvorio, no nakon točno sto sekundi napravio je pogrešku. Tijekom jedne izmjene udaraca, ostavio je Rockhold otvoren čisti prolaz Blachowiczevom lijevom krošeu, što je ovaj kapitalizirao. Sjeo je udarac na pravo mjesto i vrlo brzo Rockholda više nije bilo u ovoj borbi. Nije ovo bila dobrodošlica kakvu je očekivao u ovoj kategoriji, gdje je sebe već vidio u borbi protiv Jona Jonesa. Bahatost i podcjenjivanje Jana Blachowicza mu se višestruko naplatilo ovim teškim porazom nakon kojeg je teško zaključiti što bi se moglo dogoditi dalje u njegovoj karijeri.

Jan Błachowicz def. Luke Rockhold - KO (R2 1:39)

Michael Chiesa def. Diego Sanchez - Jednoglasna sudačka odluka

Linker
10. svibanj 2024 19:57