UFC

Beneil Dariush je frustriran: ‘Zašto se nitko ne želi boriti sa mnom? Sve se svodi na biznis‘

Beneil Dariush

 Screenshot (youtube, Mma Fighting)
Sjajni 33-godišnji UFC-ov borac lake kategorije muku muči s pronalaskom protivnika

Jedan od najvećih gubitnika ovog tjedna svakako je Beneil Dariush, čak i prije meča protiv Mateusza Gamrota. Sedam pobjeda u nizu upisao je Dariush i sigurno se nadao kako bi mu pobjeda protiv Gamrota bila posljednja stepenica prije napada na titulu.

Da to neće biti tako, Dariush je mogao pretpostaviti još onda kada su čelnici UFC-a odlučili dodijeliti ulogu rezervnog borca Alexanderu Volkanovskog. Dakle, u slučaju da su Charles Oliveira ili Islam Makhachev otkazali svoj nastup na UFC 280 eventu, nije Beneil Dariush taj koji bi uskočio u meč za titulu, nego Alexander Volkanovski, borac koji nikada nije nastupio u lakoj kategoriji pod okriljem UFC-a. Dariush tvrdi kako je njemu prvotno obećana uloga zamjenskog borca i podosta je razočaran što ju je izgubio.

‘‘Još uvijek boli. Biti zamjena, a zatim izgubiti tu poziciju nije dobro. Izgubiti napad na titulu također je bolno. Užasno je, ali razumijem zašto rade sve to što rade.‘‘, rekao je Dariush na konferenciji za medije uoči UFC 280 eventa.

Dakle, Alexander Volkanovski bit će i sljedeći u redu za napad na titulu, a UFC očito silno želi upariti prvaka perolake kategorije s prvakom lake kategorije kojeg ćemo danas dobiti. Dariush tvrdi da njegov cilj unatoč tome ostaje isti, a to je dolazak do ‘‘title shota‘‘ kroz naporan rad i pobjede koje će ga činiti prvim izazivačem bez ikakve dileme.

‘‘UFC i ja nismo fokusirani na iste stvari. Dana White i ja nismo fokusirani na isto. Razumijem da je Danin fokus na profitu i to je ono što bi on i trebao raditi za svoj biznis. Ja sam fokusiran na to da mi je Bog dao talent koji neću potratiti. Želim se boriti s najboljima na svijetu i želim to činiti što je češće moguće. Ako ne mogu dobiti meč protiv prvaka, želim nekog drugog top protivnika. Jednostavno se želim boriti s najboljima i to je to.‘‘, dodao je Beneil.

Dariush bi možda i dobio ‘‘title shot‘‘ da je u drugom mjesecu odradio meč protiv Islama Makhacheva i pobijedio. Međutim, Beneil je taj meč otkazao zbog ozljede. Nadao se Dariush ponovnom ugovaranju tog meča, a to je svojevremeno najavljivao i Dana White. UFC-ov predsjednik kasnije se ipak predomislio i Makhachevu je dao ‘‘title shot‘‘, a Dariusha je upario s borcem koji je deveti u poretku izazivača.

‘‘Bilo je frustrirajuće pronaći mi protivnika kad sam se vratio. Pokušavao sam se boriti protiv Dustina Poiriera jer sam vjerovao da taj meč ima najviše smisla, ako već neću dobiti borbu protiv Islama. Ja sam tražio meč protiv Islama, htio sam da ga opet ugovore. Nisam to mogao dobiti i onda sam rekao da ću pristati boriti se protiv Poiriera. Rekli su mi da se to neće dogoditi. Justin Gaethje nije dostupan na dulje vrijeme i stoga sam tražio Michaela Chandlera. Niti on nije bio dostupna opcija. Bio sam frustriran.‘‘, objasnio je Dariush.

Nedugo poslije, UFC je upario Dustina Poiriera i Michaela Chandlera na UFC 281 eventu koji će se održati sljedećeg mjeseca. Dariush razumije da se radi o marketinški zanimljivijem meču, ali sa sportske strane nisu mu jasne neke stvari.

‘‘Ti borci nisu samo super zvijezde, oni su i sportaši. Sportaš je željan natjecati se s najboljima. Zašto se oni onda ne žele boriti sa mnom? Ja sam u nizu od sedam uzastopnih pobjeda. Kad sam pobijedio Diega Ferreiru, on je bio oko šest godina neporažen. Imam hrpu finiša. Dobio sam Tonyja Fergusona također i stoga ne razumijem zašto se ne žele boriti sa mnom? Frustrirajuće je što se sve svodi na biznis i moje kolege ne spominju moje ime. Ok, onda budite biznismeni, a ja ću biti ovdje i tražit ću svoju sljedeću žrtvu. Kad ste posljednji put čuli da me netko prozvao? Ne sjećam se da je itko iz top 5 izgovorio moje ime. Možda sam najizbjegavaniji borac, ali to nije nešto o čemu previše razmišljam.‘‘, dodao je Dariush.

Jednostavno će Beneil morati zaboraviti na svu sportsku nepravdu koju mu UFC čini. Večeras ga čeka jako težak protivnik u vidu Mateusza Gamrota, a ukoliko Dariush nastavi s pobjedama, top izazivači i UFC neće ga moći vječno ignorirati.

Linker
10. svibanj 2024 17:17