UFC

Ben Askren odgovorio Nateu Diazu: ‘Užasan si u MMA-u, a to ti mogu i dokazati‘

Ben Askren

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
37-godišnji Askren rado bi se vratio iz mirovine zbog meča protiv Diaza

Puno polemike izrodilo je iz jedne izjave Bena Askrena. Naime, umirovljeni MMA borac tokom gostovanja u Lex Freidmanovom podcastu dotaknuo se Jakea Paula i njegovih boksačkih vještina. Podsjećamo, Paul je ranije ove godine, nokautirao Askrena u prvoj rundi njihova boksačkog meča. Iako YouTubera još uvijek nitko ne doživljava kao ozbiljnog boksača, Askren tvrdi da bi možda čak i trebali.

''Znao sam da je Tyron (Woodley) puno bolji boksač od mene. Dakle, mislio sam da su velike šanse da ga Tyron prebije, no postojale su šanse da je Jake uistinu dobar u ovome. Mislim da je konačni zaključak da Jake na neki način stvarno jeste dobar. Očito da ulaže puno vremena u to. Dakle, nije loš, toliko ću reći.'', izjavio je Ben.

UFC-ov borac Nate Diaz naišao je Askrenove izjave napisavši kako se radi o mišljenju umirovljenog hrvača koji se ne zna boriti, niti boksati. Ben Askren nije najbolje prihvatio Diazove komentare i čak je spreman vratiti se sportu kako bi mu dokazao da se zna boriti.

''Nate je u pravu. Ja sam loš boksač, ali on je užasan u MMA-u. Ako želi da to i dokažem, sutra se mogu vratiti USADA-inom testiranju. Bio bih sretan da budem zadnja borba na njegovom ugovoru.'', napisao je Ben.

Askren je posljednji MMA meč odradio krajem desetog mjeseca, 2019. godine. Demian Maia savladao ga je gušenjem (RNC-om) u trećoj rundi borbe i Ben je nakon toga nastupio samo u boksačkom meču protiv Jakea Paula. Nate Diaz s druge strane aktivan je borac, no odradio je samo dva MMA meča u posljednje dvije godine. Oba je izgubio (Masvidal, Edwards) i preostala mu je jedna borba prema važećem ugovoru s UFC-om.

Teško je očekivati da će Ben Askren bude zanimljiva opcija za Diaza. Askren potencijalno može biti opasan protivnik Diazu, jer Nate je kroz karijeru često imao problema s elitnim hrvačima. Međutim, ako uzmemo u obzir kako je Askren izgledao u svojim UFC nastupima, teško je očekivati da bi protiv bilo kojeg velteraša bio favorit u ovom trenutku. Međutim, još je bitnija stvar da Ben Askren više nije ime koje privlači interes, a zasigurno nije borac koji bi ponudio spektakl u meču protiv Diaza. A upravo to su stvari koje Natea najviše zanimaju.

Linker
21. travanj 2024 18:44