UFC

Belal Muhammad: ‘Trenutno najveća pobjeda u velteru bila bi protiv Chimaeva‘

Belal Muhammad

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Nema puno onih koji izravno izražavaju želju boriti se protiv Khamzata Chimaeva

Sjajan posao napravio je Khamzat Chimaev u svoje četiri dosadašnje UFC borbe. Svakog protivnika savladao je dominantno i u povijesti UFC-a niti jedan borac nije imao tako dominantan niz u prve četiri borbe, uz tako impresivne nastupe i završnice. To je rezultiralo time da mu nije lako dogovoriti borbu protiv nekog visoko rangiranog protivnika, jer je rijetko tko spreman ući u rizik koji borba protiv njega donosi.

No, nisu svi takvi. Nakon što je pobjedom nad Stephenom Thompsonom skočio čak pet pozicija te zauzeo peto mjesto ljestvice izazivača velter kategorije, Belal Mumammad (20-3, 11-3 UFC) ne namjerava stati nego želi svoje usluge ponuditi upravo "Borzu". Smatra kako bi mu ta borba vrijedila više nego protiv bilo kojeg drugog borca u kategoriji, izuzev prvaka Usmana.

"Ta borba ima smisla za apsolutno svakog borca u ovoj diviziji. On trenutno ima najviše hypea iza sebe. Ima taj neki x-factor kakav je imao Conor McGregor, onaj gdje fanovi misle da je nedodirljiv. Čak i šef misli da je nedodirljiv. Svi misle kako je samo pitanje vremena kad će postati prvak. Za mene je to prilika pobijediti ga i ukrasti mu sav hype, zbog toga smatram da pobjeda protiv njega vrijedi više od pobjede protiv bilo kojeg drugog borca u diviziji. Sve to zbog svog tog hypea oko njega. A to je trenutno najvažnije, onaj tko je u nekom trenutku 'vruć', taj najviše vrijedi. On je trenutno taj tip. Zašto se onda ne bih borio protiv njega i sve mu to oduzeo? Osim toga, mislim da mi stilski jako dobro odgovara. Ima stil sličan Usmanu pa pobjedom protiv njega mogu pokazati kako mi je mjesto pored takvih boraca", rekao je Muhammad u razgovoru za MMA Junkie.

Time što je rekao nije imao namjeru obezvrijediti rezultate koje je Chiamev postigao nego upravo zbog tih rezultata želi okušati se u borbi protiv njega. A onda po mogućnosti zaraditi sve što pobjeda u takvoj borbi donosi.

"Naravno da on zaslužuje sav taj hype, prije svega zbog toga što je pogođen samo jednom u četiri borbe. Pobijedio je mog timskog kolegu, no u toj borbi je svatko mogao biti pogođen. Niste tamo vidjeli pravog Geralda Meerschaerta. Jednostavno je u toj borbi bio pogođen. Pobijedio je Jinglianga čiji grappling je nula. Zbog toga je izgledao tako dobro jer ga je srušio i dominirao. Naravno da je dobar, nije on nikakav lažnjak. Ima sjajan grappling, a grappling je kralj ovog sporta. Hrvanje je također kralj ovog sporta i takvi postaju prvaci. Borci koji znaju hrvati. Tako da je svakako jako dobar, samo ne mislim da je nedodirljiv. Ja sam upravo pobijedio Wonderboya, čovjeka kojeg su mnogi odbili. Nitko se ne želi boriti protiv njega jer je teško odgovoriti na njegov stil. Tako i ovdje, ali ja volim zagonetke", izrazio je svoju želju.

Muhammad je trenutno u nizu od šest pobjeda, uz poništenu borbu protiv Leona Edwardsa. Nakon što je savladao Thompsona izjavio je da mu jedino napad na titulu ili ponovljeni pokušaj protiv Edwardsa ima smisla, no očito je nakon toga shvatio da bi i Chimaev bio pravi ispit koji bi ga stavio pod svjetla reflektora. I time je spreman riskirati svoju petu poziciju protiv borca koji je šest pozicija ispod njega.

Linker
03. lipanj 2024 03:11