UFC

Belal Muhammad ne vidi Usmana među najvećim velterašima: ‘Neće dobiti to poštovanje dok mene ne pobijedi‘

Kamaru Usman i Belal Muhammad

 Screenshot (youtube, Ufc, Maclife)
Petorangirani izazivač UFC-ove velter kategorije smatra kako se Usman konstantno bori s istim borcima

Svakom novom pobjedom i obranom titule, Kamaru Usman sve se više ističe kao kandidat za najvećeg borca u povijesti UFC-ove velter kategorije. Problem je u tome što mu je konkurencija za taj epitet, Georges St-Pierre, po mnogima najveći borac u povijesti ovog sporta.

GSP je titulu u velteru osvajao u dva navrata, a pojas je uspješno branio čak devet puta. Kamaru Usman s druge strane neporažen je pod okriljem UFC-a i 15 je UFC pobjeda iza njega (GSP ih ima 20, od toga 19 u velter kategoriji).

Usman je svoju titulu uspješno branio pet puta i polako se približava učinku Georges St-Pierrea. Trebat će Nigerijac ipak još nekoliko obrana titule, a Leon Edwards ističe se kao najizgledniji sljedeći izazivač. Pri vrhu kategorije su i Belal Muhammad, Khamzat Chimaev te Usmanov najveći rival, Colby Covington. Upravo Belal Muhammad odlučio je prokomentirati Usmanov status među najvećima u povijesti kategorije. Belalov Mt. Rushmore u velter kategoriji uključivao bi GSP-ja, Tyrona Woodleyja, Matta Hughesa i B.J. Penna, ali ne i Usmana.

''Ne, on neće dobiti to poštovanje sve dok mene ne pobijedi. Ljudi govore da je on jedan od najboljih velteraša ikad, a ja si mislim kako je on dvaput pobijedio Colbyja Covingtona, dvaput Masvidala i jednom Gilberta Burnsa. To su samo trojica tipova. Ne govorimo o nekom tko je prošao kroz sedam ili osam različitih protivnika. Poštujem ga, prvak je i aktivan je. Ali on odrađuje revanše prije nego li je dao priliku drugim tipovima da se bore protiv njega.'', rekao je Belal Muhammad gostujući na MMA Junkie Radiju.

Muhammad je inače neporažen u posljednjih osam nastupa. Sedam pobjeda i ''no contest'' protiv Leona Edwardsa, njegov su rezime, a posljednju pobjedu upisao je proteklog mjeseca protiv Vicentea Luquea. Trenutno je peti u poretku izazivača velter kategorije i nada se što skorijem napadu na titulu.

''Nakon idućeg meča, zasigurno ću se boriti za titulu. Trenutno razmišljam kad će se Usman zapravo boriti. Meč njega i Edwardsa zapravo nije niti ugovoren. Pričali su o tome, govorili su da će se dogoditi, ali mjeseci su prošli. Mislim da je njegova ozljeda ruke teža nego što on otkriva. Takva ozljeda konstantno se ponavlja i stoga mislim da će se oni (Edwards i Usman) boriti tek kasnije ove godine. Ako je uistinu tako, onda meč mene i Edwardsa uistinu ima smisla.'', dodao je Muhammad.

Linker
25. travanj 2024 16:03