UFC

Belal Muhammad ispričao urnebesnu anegdotu s Khabibom: ‘Ti si varalica, platio si ovim tipovima!‘

Belal Muhammad i Khabib Nurmagomedov

 Screenshot/Instagram (Belal Muhammad)
‘Remember The Name‘ s dagestanskim je borcama stjecao neprocjenjivo borilačko iskustvo - ali i grao nogomet

Poznato je kako kako Khabib Nurmagomedov, pored hrvanja, odnosno slobodne borbe, gaji veliku ljubav prema nogometu. Potvrđuju to, među ostalim, i brojni videozapisi koji su proteklih godina izašli u javnost, a na kojima smo mogli vidjeti bivšeg kralja UFC-ove lake kategorije i ostale borce iz Dagestana kako strastveno igraju nogomet. O toj je temi sada govorio i Belal Muhammad, koji je i osobno imao s Khabibom dijeliti nogometni teren.

Drugi izazivač UFC-ove velter divizije, koji će se na UFC 304 priredbi (28. srpnja) Leonom Edwardsom boriti za titulu, stjecao je neprocjenjivo iskustvo trenirajući u dagestanskim pripremnim kampovima, no u jednoj od tih prilika našao se pred neizostavnom preprekom u vidu igranja nogometa, a ako je suditi po onome što je nedavno ispričao - nije je uspio prijeći. Khabib poprilično ozbiljno shvaća nogometne termine, a Belal ipak nije bio na traženoj visini zadatka.

"U Khabibovoj pratnji je oko 30 ljudi, ponekad bi nas izveo na večeru ili bi igrali nogomet, doista su zaljubljeni u nogomet. Toliko su natjecateljski nastrojeni, kao da prvi put igraju. Ja sam rekao da ne znam igrati, ali da znam trčati i udarati, a on mi su odgovorili: ‘U redu, odlično, igrat ćeš‘. Bio sam u Khabibovoj momčadi, a Lou (Louis Taylor, op.a.) u suparničkoj. Gubili smo tri gola razlike i Khabib je vikao na mene u stilu: ‘Što ti radiš?!‘, doslovno je vikao na mene. Promašio sam loptu ili mi je igrač kojeg sam čuvao pobjegao i on je bio stvarno bijesan na mene. Ispričavao sam mu se", ispričao je "Remember The Name" u "Money, Loyalty, Legacy" podcastu pa nastavio:

"U drugom smo poluvremenu izašli na teren, a Khabib je rasturio, zabio je pet golova. Tamo su bili pravi suci, a Khabibovi rođaci Umar i Usman, koji su igrali za suparnički tim, bili su jako ljuti: ‘Ti si varalica, platio si ovim tipovima!‘. Khabib im je uzvraćao ‘trash talkom‘ i govorio da je zvijer i da nikad ne gubi. Oni su igrali nogomet svaki tjedan, a nakon te utakmice Louis i ja smo trčali okolo, dok nas oni nikad više nisu pozvali da igramo s njima".

Linker
16. lipanj 2024 06:12