UFC

Australski ‘insajder‘ donosi nove loše vijesti: Anthony Smith ostao bez protivnika na UFC 303 eventu

Anthony Smith

 Douglas P. DeFelice/Getty images/Profimedia
Veliki event u sklopu UFC-ovog International Fight Weeka našao se na novim mukama

UFC 303 event trebao je biti ponajveći UFC-ov event u ovoj kalendarskoj godini. Povratak Conora McGregora nakon gotovo pune tri godine izbivanja iz kaveza vjerojatno bi ishodio odlične brojke za UFC i lako je moguće da bi Conor ponovno prodao više od jednog milijuna PPV-ova.

Međutim, UFC 303 event prošli tjedan ostao je bez glavne borbe večeri. McGregor se ozlijedio i morao je otkazati nastup na ovoj priredbi, a UFC se bacio u potragu za zamjenskom borbom.

Srećom po UFC, na njihovom rosteru nalaze se ratnici poput Jirija Prochazke i Alexa Pereire. Ovaj dvojac poluteškaša uvijek je spreman za okršaj, pa su tako pristali uskočiti na ‘‘short notice‘‘ i boriti se za pojas u poluteškoj kategoriji. UFC je na taj način pronašao odličan zamjenski meč, ali problemima tu nije kraj.

Sunaslovna borba večeri ponudila je zapravo osjetno više problema. Prvotno je bio planiran okršaj između Jamahala Hilla i Khalila Rountreeja, ali Rountree je bio pozitivan na doping i meč je morao biti otkazan. Umjesto Rountreeja uskočio je Carlos Ulberg, ali nedugo poslije, Hill je otkazao svoj nastup zbog ozljede.

Tako se Ulberg našao u situaciji gdje on kao zamjenski borac čeka novog protivnika. Tu su UFC-ovi ‘‘matchmakeri‘‘ došli do još jednog borca koji je uvijek spreman uskočiti. Anthony Smith objeručke je prihvatio ponudu za obračun s Ulbergom, a UFC 303 tako je dobio posve novi ‘‘co-main event‘‘. Od Hilla i Rountreeja došlo se do Smitha i Ulberga. Mjesto u ‘‘co-main‘‘ eventu naknadno su preuzeli Brian Ortega i Diego Lopes, dok će Smith nastupiti jednu borbu prije njih.

No, čini se kako nas čeka nova promjena i po pitanju Smithovog protivnika. Prema navodima australskog novinara Bennyja P., Carlos Ulberg otkazat će svoj nastup na UFC 303 priredbi. Pouzdani novinar također dodaje kako UFC radi na pronalasku zamjene, ali kvalitetnih opcija je sve manje.

‘‘Ovo je uklet event.‘‘ napisao je Benny P. u komentaru na svoju objavu.

Inače, Benny P. nedavno se etablirao kao vrlo poznat i relevantan izvor informacija, posebno kad su u pitanju borci iz Australije i s Novog Zelanda. Upravo on je prvi otkrio kako će Khamzat Chimaev otkazati meč protiv Roberta Whittakera, a nedugo poslije došla je i službena potvrda njegovih navoda. Vjerujemo kako je i ovaj put u pravu, iako se nadamo da griješi i da će Ulberg ipak nastupiti.

Linker
26. lipanj 2024 11:39