UFC

Anthony Smith tvrdi da će on sljedeći napasti titulu: ‘Jiri previše sili povratak, mislim da sam ja na redu‘

Anthony Smith

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Smith i Hill su trenirali zajedno u Hillovom kampu za Teixeiru, no istini za volju u poluteškoj kategoriji ima puno boljih kandidata za pojas od Smitha

Ozljedom Jirija Prochazke Jamahalu Hillu se otvorila prilika života koju je objeručke prihvatio, a na kraju i iskoristio. Na UFC 283 priredbi je ovog mjeseca pobijedio Glovera Teixeiru i ispratio ga u mirovinu, a osim toga je i postao novi prvak poluteške kategorije.

Odmah nakon osvajanja pojasa, javio se i Prochazka koji mu je poručio kako uskoro dolazi po ono što mu pripada. Iako je inicijalno trebao pauzirati sve do ljeta, izgleda da Prochazka nema namjeru predugo čekati i da mu je ozljeda sanirana. Anthony Smith smatra da Jiri previše sili povratak i da će Hill braniti pojas protiv njega:

‘‘Glover više nije u igri jer se umirovio, Rakić je i dalje ozlijeđen, a ne znam što se događa s Blachowiczem i Ankalaevim. Ako moram pogađati, i bit ću iskren, mislim da će Hillova prva obrana titule biti protiv mene. Jiri je Helwaniju rekao da mu treba vremena, a i Hill mu je odgovorio da se želi boriti protiv njega. To bi trebalo biti dogovoreno do četvrtog mjeseca, tako da mislim da ću ja doći na red prije Jirija. Jiri mora biti spreman, previše sili taj povratak‘‘, rekao je Smith u ‘‘Believe You Me‘‘ podcastu.

‘‘Mislim da je Jiri optimističan, a ja se nadam da će biti spreman boriti se jer to zaslužuje. On nikad nije izgubio titulu. Volio bih ga vidjeti protiv Hilla, ali ja mislim da sam ja sljedeći‘‘, dodao je.

Hill i Smith su zajedno trenirali prije Hillove borbe s Gloverom, tako da su ostali i dobri prijatelji. No, ukoliko pored Rakića, Ankalaeva i Blachowicza Smith uistinu napadne titulu, to će uistinu biti nevjerojatno.

Linker
26. travanj 2024 13:16