UFC

Anthony Smith: ‘Glover si ne smije dopustiti da primi previše štete protiv Hilla, on je eksplozivan udarač‘

Anthony Smith 

 Diego Ribas/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Smith iz prve ruke zna kakva opasnost prijeti s Gloverove strane tako da se ni Hill neće moći toliko opustiti

Mogli bi smo reći da je najveći pobjednik cijele zavrzlame u poluteškoj kategoriji Glover Teixeira. Nakon što se Jiri ozlijedio, UFC ga je maknuo iz borbe za pojas te je na to mjesto stavio Ankalaeva i Blachowicza koji su ostali bez pobjednika.

S obzirom da su ostali ili ozlijeđeni ili nedavno imali meč, Glover i Hill će se boriti za titulu u Brazilu nešto kasnije ovog mjeseca, a to je vjerojatno i posljednja šansa Gloveru da dođe do titule jer je već u 43. godini života. No, neće imati lagan zadatak jer mu mladi Hill nikako nije lagan protivnik, a Anthony Smith smatra kako si neće smjeti dozvoliti primanje puno štete protiv Hilla:

‘‘Jamahal je eksplozivan udarač a Glover je pomalo ostario te je malo i sporiji te si neće moći dozvoliti da prima puno štete. Mislim da svi znamo što to znači, zaradio je dovoljno novca. Njegova najveća snaga je bila u tome da izmori ljude, uspori ih i tjera uz žicu‘‘, rekao je Smith za MMA Junkie.

‘‘Ako ga sruši i ovaj se vrati na noge, borba će biti gotova. Toliko je jednostavno. Mislim da je Glover vrlo pametan u kasnijem stadiju karijere i napravio je odličan posao ne primivši previše štete. Jamahal ne smije dopustiti da ga kontrolira‘‘, zaključio je Smith.

Glover i Hill će se boriti na UFC 283 priredbi za nešto manje od 20ak dana, a na njoj ćemo napokon dobiti prvaka poluteške kategorije. Nadamo se da se ništa ludo neće dogoditi pa da poluteška i dalje ostane bez prvaka.

Linker
05. svibanj 2024 19:20