UFC

Alexander Gustafsson otkrio zapanjujuć podatak o Chimaevu: ‘On trenira pet puta dnevno‘

Khamzat Chimaev i Alexander Gustafsson

 Instagram (alexander Gustafsson)
Najpoznatiji švedski MMA borac otkrio je mnoge stvari o Khamzatu Chimaevu

Hvalospjevi o Khamzatu Chimaevu ne prestaju, barem kada o njemu pričaju osobe koje su trenirale s njim. Švedski borac Alexander Gustafsson timski je kolega Khamzata Chimaeva i dobro poznaje njegove mogućnosti. Iako je Gus kao teškaš/poluteškaš osjetno teži i veći od Khamzata, Šveđanin često ističe kako mu je Čečen jedan od najtežih sparing partnera.

Oduševljenje snagom i vještinama Khamzata Chimaeva, bilo je prisutno u Allstars Training Centeru još od prvog dana kad se Khamzat tamo pojavio.

''Tko je ovaj tip?'', pitali su se Gus i ostali članovi dvorane, nakon što su se imali prilike prvi put upoznati s Khamzatom. Gustafsson je u nastavku razgovora za MMA Hour, detaljnije opisao koliko je zapravo moćan Khamzat Chimaev.

''On je velteraš, ali udara poput teškaša. Snažan je poput teškaša, a brz je kao borac lake kategorije. Radi jače nego li sam ja ikada radio. Najmanje pet puta dnevno trenira. Kad sam bio na vrhuncu, prije mečeva s Jonesom i ostalim tipovima, trenirao sam tri puta dnevno i odrađivao sam po 20 rundi na svakom sparingu. Bio sam u ludoj kondiciji. Ali ovaj tip, on me nadmašuje, ne umara se.'', otkrio je Gus poprilično zapanjujuć podatak po pitanju Chimaeva.

Nema sumnje kako je Khamzat veliki radnik, što se uostalom i očituje iz njegovih sjajnih nastupa. Inače, Čečen sa švedskom putovnicom i dalje čeka na svoj idući nastup, a šuška se kako bi se to moglo dogoditi 9. travnja (četvrti mjesec). Gilbert Burns trenutno se nameće kao najizgledniji protivnik, a bio bi to daleko najteži ispit u Khamzatovoj dosadašnjoj karijeri.

Što se Gustafssona tiče, njega ćemo također gledati u Octagonu kroz skorije vrijeme.. Naime, Gusa u petom mjesecu, točnije 21. svibnja, čeka meč protiv Bena Rothwella. Bit će to prvi ''Maulerov'' nastup još od sedmog mjeseca 2020. godine i poraza od Werduma. Iako je Rothwell teškaš, Gus tvrdi kako mu Chimaev svejedno dobro služi kao sparing partner ususret tom meču.

''Moram držati ruke visoko. Ne šalim se, on (Chimaev) udara snažno. Brzo je i jako je precizan, stoga ne treba previše snage da nokautira ljude. On zna što gađa i pogađa svaki puta. Sparirao sam s mnoštvom tipova i s nekima od njih se šalim i dobro se provodimo. Ali ovaj tip (Chimaev), on kada dođe sparirati, onda je uistinu došao sparirati. Nebitno radi li sa mnom ili s nekim drugim.''

Inače, Chimaev je krajem 2020. godine i početkom 2021. godine imao podosta zdravstvenih problema. Zaraza COVID-om ostavila mu je razne posljedice i Chimaev je imao poteškoća s povratkom treninzima. Sve to, u jednom trenutku dovelo ga je do mentalnog sloma gdje je odlučio umiroviti se. Ipak, to je bilo kratkog vijeka i brzo je opovrgnuto. Gustafsson je opisao što se tada zapravo događalo.

''Mi smo poput obitelji. Tu smo jedni za druge i svi smo dali svoj obol da mu pomognemo. On je tip s puno emocija i osjećaja. Jako je osjetljiv. Svi smo različiti i stoga si pomažemo na razne načine. Pomažem mu ako mu je potrebno, ali ne želim se previše miješati i zbunjivati ga. Nisam mu trener, ja sam mu prijatelj. Pokušavam mu biti podrška onda kad je to potrebno. Znate, ponekad se luda sranja događaju unutar vas. Osjećaji, emocije, velike borbe koje dolaze, publika, velike dvorane. Ako treba moju pomoć, uvijek sam tu.'', dodao je Gus.

Linker
20. svibanj 2024 16:40