UFC

Alex Pereira ne otpisuje mogućnost nastupa u Brazilu: ‘Ne budem li ozlijeđen, tražit ću meč na UFC 301‘

Alex Pereira

 Sarah Stier/Getty images/Profimedia
Prvak UFC-ove poluteške kategorije predvodit će UFC 300 u četvrtom mjesecu, ali još uvijek priželjkuje nastup u svibnju (5. mjesec)

Nakon višemjesečne potrage, UFC-ovi čelnici odlučili su kako će Alex Pereira i Jamahal Hill predvoditi UFC 300 event. Odabir Jamahala Hilla pomalo je iznenađujuć i mnogi fanovi nisu naročito zadovoljni tom odlukom UFC-a.

Kad je Alex Pereira u pitanju, UFC je teško mogao bolje s obzirom na sve okolnosti. ‘‘Poatan‘‘ je trenutno ponajveća UFC-ova zvijezda, prvak je poluteške kategorije i bivši je prvak srednje kategorije. Povezivalo se Pereiru s Tomom Aspinallom i Israelom Adesanyom, ali na koncu je Jamahal Hill odabran za njegovog sljedećeg protivnika.

Iako je odabir Pereire bio u neku ruku očekivan, UFc si je stvorio određeni problem. Naime, UFC 300 event na rasporedu je 13. travnja (četvrti mjesec), a već 4. svibnja (peti mjesec) održat će se UFC 301. Rio de Janeiro ugostit će UFC 301 priredbu, a nastupom na UFC 300 priredbi, gotovo sigurno možemo otpisati Pereirin nastup u Brazilu.

‘‘Poatan‘‘ bi tri tjedna kasnije ponovno morao kročiti u kavez, a jako rijetko svjedočimo takvim situacijama, posebno ako se radi o prvacima kategorija. Pereira ipak vjeruje kako postoji mogućnost da nastupi na oba eventa.

‘‘Ranije sam razgovarao s UFC-om o priredbi u Brazilu, a to je nešto što smo gotovo pa dogovorili, ali ipak se nije dogodilo. Dakle, još uvijek postoji mogućnost (da nastupim). UFC voli moje borbe i mislim da je to dobra ideja ako sve dobro prođe. Pobijedim li i ne budem li ozlijeđen, tražio bih taj meč. Ali idemo korak po korak. Fokus je na pobjedi i obrani pojasa. Sretan sam zbog ovog meča (protiv Hilla). UFC 300 bit će poseban i svi to znaju. Bit će to dobro za mene.‘‘, rekao je Alex na svom YouTube kanalu.

No, više je potencijalnih problema u ovoj priči. Pereira možda izađe iz meča s Hillom ‘‘neokrznut‘‘ i spreman za novi nastup na UFC 301 eventu. Nije isključeno da se nešto takvo dogodi, ali UFC bi u tom slučaju ekspresno morao pronaći protivnika koji bi pristao na takav meč.

Također, UFC bi imao jako kratak period za marketinšku promociju vjerojatno glavne borbe večeri. Veliki UFC-ovi eventi obično puno ranije dobivaju ‘‘main event‘‘, a UFC 301 jako kasno bi dobio glavnu borbu večeri. Odluči li se UFC osloniti na Pereiru u ‘‘main eventu‘‘, puno bi riskirali.

Realnost je da Pereira gotovo sigurno neće nastupiti u Brazilu, ali nada umire posljednja.

Linker
07. svibanj 2024 22:14