Regija

Završeno je Prvenstvo Hrvatske u kickboxingu: Splitski Pit Bull ponovno dominantan

Trener Tomislav Bilandžić (lijevo), Borna Bilandžić (u sredini) i Niko Bilandžić (desno)

 Davorin Olivari
Osijek je proteklog vikenda ugostio smotru najboljih hrvatskih kickboksača

Žestoko i vatreno bilo je na kickboxing prvenstvu Hrvatske u ‘‘full contactu‘‘ za seniore i juniore, te u ‘‘pointfightingu‘‘ za starije kadete. Vidjeli smo pravi festival našeg kickboxinga, radilo se o izbornom natjecanju za ulazak u reprezentaciju koja će ove godine nastupiti na WAKO seniorskom svjetskom prvenstvu koje će se u mjesecu studenome održati u Portugalu.

Briljantna pobjeda Borne Bilandžića majstorskim ‘‘high kickom‘‘ kojim je uspavao Uroša Pajića, sjajne predstave velikog Tonija Čatipovića koji u finalu pobijedio Petra Džala, briljantna izvedba Roberta Reze, nove mlade zvijezde hrvatskog kickoboxinga koji je osvojio zlato u fenomelanom okršaju s Anelom Dizdarevićem, bili su vrhunci prvenstva koje je organizirao osječki klub Sveti Duh. Najsupješniji klubovi kod seniora bili su splitski Pit Bull, a naslove prvaka osvojili su Luka Miklečić, Robert Rezo i Toni Čatipović. Najuspješniji uz Pit Bull bili su domaćini Sveti Duh koji su također uzeli tri zlata koja su završila oko vrata Borne Bilandžića, Antonija Krajinovića i Mikaela Golubovića. Ostali prvaci Hrvatske postali su Nikica Radonić (Sveti Jure), Marin Jelačić (Mornar) i Marco Opšivač (Budokai).

image

Marko Čizmić, Robert Rezo, i Marko Žaja

Davorin Olivari

Kod seniorki nije bilo tako zanimljivo, jer ovdje su daleko ispred svih ostalih cure iz Pit Bulla, koje su toliko dobre da se zajedno nađu u finalima, a onda društvo iz Splita odluči da se neće međusobno boriti, jer nije uobičajeno da se međusobno bore borkinje ili borci iz istog kluba. No, naravno, spomenuti ćemo četiri djevojke iz Pit Bulla koje su se okitile titulom, to Dea Bolanča, Antonija Zec, Marija Bodač i Lucija Bilobrk.

Kod juniora naslove prvaka Hrvatske osvojili su Tomislav Turčić (Spartan Gym), Niko Zubac (Sveti Duh), Borna Grmuša (Ivanić grad), Nikola Vujević (Petar Krešimir IV), Ivano Jurić (Petar Krešimir IV), Mihael Josipović (Zagreb), Ante Skelin (Uni rent), Ivan Čubić (Pit Bull) i Mateo Ravlić (Pit Bull). Kod juniorki zlatne kolajne su uzele Alicja Maria Mikuljan (Budokai Labin), Petra Simić (Pit Bull), Paula Tomas (HUS), Mirjana Madunić (Pit Bull) i Lana Mađarić (HUS).

Na tatamiju je također bilo uzbudljivo. Kod starijih kadeta prvaci su postali Patrik Presečan (Ivanić Grad), Oskar Brzoja (Velebit), Adrian Topalli (Pretorian), Matej Žamarija (Jastreb), Marko Mavračić (Jastreb), Kristijan Nikolić (Palestra), Toni Ursić (Mawashi) i Eugen Sakač (Jastreb). Kod starijih kadetkinja prvakinje su Marta Cvitanović (Moslavac), Sara Boban (Mawashi), Maša Širanović (Jastreb), Klara Barešić (Velebit), Dora Matić (Jastreb), Beata Ivas (HBD) i Lucija Tokić (Velebit).

Ukupno, u ringu je najsupješniji klub Pit Bull, a na tatamiju Jastreb. (do)

Linker
22. travanj 2024 22:28