Regija

Vraća se Antun Račić! Bivši KSW-ov prvak bantam kategorije debitirat će za Oktagon na ‘cardu‘ gdje je i Bojan Veličković

Antun Racic

 MARKO LUKUNIC/AVALON/PROFIMEDIA Marko Lukunic/Avalon/Profimedia
Posljednji meč odradio je pod okriljem KSW-a gdje ga je porazio Zuriko Jojua

Posljednji meč odradio je pod okriljem KSW-a gdje ga je porazio Zuriko Jojua, a sada ćemo ga gledati u Oktagonu. Nakon pauze koja je trajala nešto više od pola godine i razlaza sa KSW-om, u kavez se vraća Antun Račić (26-11-1)!

Bivši KSW-ov prvak bantam kategorije debitirat će za Oktagon 17. lipnja (šesti mjesec) na ‘cardu‘ gdje se bori i prekaljeni srpski velteraš Bojan Veličković koji će snage odmjeriti s Christianom Jungwirthom, a prvi protivnik u promociji bit će mu još jedan debitant, Brazilac Nuno Costa (15-3-1). Račiću će ovo biti, kao što smo već i spomenuli, prva borba nakon poraza od gruzijskog bantamaša na KSW-u 76 prošlog studenog (11. mjesec) te će se pokušati vratiti na pobjednički niz nakon što je zabilježio tri poraza u zadnja četiri meča.

Ipak, mora se naglasiti da je u svakom meču imao veoma teške protivnike, a to potkrepljuje tvrdnja da su ostala dva borca koja su ga porazila sadašnji KSW-ov prvak u bantam kategoriji, Jakub Wikłacz i bivši prvak, Sebastian Przybysz. Posljednju pobjedu upisao je na EMC 9 eventu prošlog travnja (četvrti mjesec) protiv Jeovannya Maie de Oliveire sudačkom odlukom.

S druge strane, njegov protivnik Costa dolazi u ovaj meč nakon neriješenog ishoda protiv Cleodonilsona Silve na PE Fight - Pernambuco Fight 7, a zanimljiva je činjenica da se borio sa Stipom Brčićem na EMC 8 za pojas muha kategorije gdje je naš "Checkmate" odnio pobjedu nakon završetka treće runde zbog Brazilčeve ozljede.

Priredba će se održati u Njemačkoj, točnije u Oberhausenu, a sada fanovi regionalnog MMA-a imaju dodatan razlog da poprate ovaj event jer se broj regionalnih boraca samo povećao, a ovim putem želimo Antunu i Bojanu puno sreće i da dođu do pobjede!

Linker
24. travanj 2024 06:30