Regija

(VIDEO) Prisjetite se rata Babića i Balskog kojim je ‘Savage‘ zaslužio napad na svjetsku titulu

Alen Babić, Adam Balski

 Screenshot (Youtube, Dazn Boxing)
Bio je to meč za pamćenje

Večeras naš najbolji "bridgerweightu" (-102 kg) boksač ispisuje povijest borbom za WBC svjetski naslov. Alen Babić svoju priliku zaradio je osvajanjem WBC-ove Silver titule u svibnju (5.mjesec) prošle godine kada je jednoglasnom sudačkom odlukom pobijedio odličnog Poljaka Adama Balskog. Bila je to borba za pamćenje, 10 rundi čistoga rata nakon kojeg je Alen Bio taj koji je podignute ruke napustio ring.

Iako je Alen najavljivao kako vjerojatno neće čekati priliku za svjetski naslov, te da će u međuvremenu možda odraditi još jednu borbu, to se ipak nije dogodilo. Možda i bolje, jer tko čeka taj i dočeka, što se ovaj put isplatilo. Adam Balski je s druge strane nakon poraza od ‘Savagea‘ odradio dva povratnička meča u razmaku od tri mjeseca, te upisao pobjede oba puta.

Alen je na iznenađenje mnogih već u prvoj rundi završio na podu, da bi se pridigao i odboksao do kraja kao da se ništa nije dogodilo. U devetoj rundi nakon zvona pogođen je čistim krošeom u bradu, nakon čega je mogao reći sucima da ne može nastaviti borbu što bi rezultiralo diskvalifikaciji Poljaka, no ‘Savage‘ o tome nije htio ni čuti, već je stisnuo zube i odboksao do kraja.

O kakvom dinamičnom meču se ovdje radilo govori činjenica da su dvojica boksača ukupno uputila oko 1350 udaraca, od kojih je 723 uputio ‘Savage‘, a oko stotinu manje Balski. Iako se u toj statistici stječe dojam da je meč bio tu negdje, pravu sliku ipak daje podatak o "power punches", snažnijim udarcima koji čine pravu štetu. Tu je Alen Babić prednjačio s 551 udarcem, dok je Balski bio upola lošiji s 287 udaraca.

U prilogu smo postavili najbolje trenutke iz meča, ili "highlights", koji inače traju od 5-10 minuta, no u ovom slučaju traju punih 17 minuta. To je duljina otprilike šest rundi bez pauza, a količina materijala za "highlights" video govori o tome koliko je meč bio dinamičan.

Linker
11. svibanj 2024 15:18