Regija

(VIDEO) Marko Milun pobijedio je ‘novog Joshuu‘ u prvom kolu jakog Bocskai memorijala

Delicious Orie vs. Marko Milun

 Screenshot (youtube, Iba)
Ponajbolji hrvatski amaterski boksač, uspješno je otvorio turnir u mađarskom Debrecenu

Danas je započeo program na jakom međunarodnom boksačkom turniru Bocskai memorijal. Najbolji hrvatski superteškaš (+92 kg) velikom pobjedom, započeo je svoj pohod ka zlatu.

Jednoglasnom sudačkom odlukom, Milun je savladao Delicious Orieja. Radi se o 23-godišnjem Britancu u kojeg engleska boksačka javnost polaže velike nade. Tako su u jednom prošlogodišnjem BBC-jevom članku naveli kako Orie često dobiva epitete ''novog Joshue''. Ipak, Marko Milun rutinski ga je danas pobijedio.

Hrvatski boksač kontrolirao je meč od početka, a više puta dobro je pogodio zadnjim direktom (lijevom rukom). Prednjim direktom dobro je kontrolirao distancu, a jako dobro eskivirao je krošee protivnika, nakon kojih bi nadovezao dobru kontru.

Tijekom druge runde, Milun je raskrvario lice protivnika, točnije, došlo je do posjekotine pri korijenu nosa. Sudac je više puta zaustavljao meč kako bi se zaustavilo krvarenje i sanirala posjekotina, barem koliko je to moguće. Ipak, u trećoj rundi sudac je odlučio prekinuti meč te se otišlo na proglašenje pobjednika. Milun je slavio jednoglasnom odlukom. Austrijanac Ahmed Hagag bit će Milunov protivnik u sljedećoj fazi natjecanja.

Izuzev Miluna, u drugo kolo plasirala se i Nikolina Ćaćić. Naša najbolja boksačica nastupa u kategoriji do 52 kilograma, no sljedeću fazu izborila je bez da je morala nastupiti. Naime, njena protivnica Tori-Ellis Willets nije mogla nastupiti zbog pozitivnog testa na koronu.

Petar Cetinić u kategoriji do 71 kilogram jednoglasnom odlukom izgubio je od domaćeg boksača Laszla Kozaka, dok je Noa Ježek poražen od strane Brazilca Wandersona de Oliveire. Inače, Brazilac je prošle godine nastupao u četvrtfinalima Olimpijskih igara i Svjetskog prvenstva te ga mnogi vide kao favorita u kategoriji do 71 kilogram. Ipak, Ježek se hrabro i neustrašivo suprotstavio favoriziranom protivniku te je izgubio također na bodove.

Splićanka Dea Bolanča u kategoriji do 57 kilograma, podijeljenom sudačkom odlukom izgubila je od Poljakinje Julije Szeremete. Sutra u ring ulaze Leo Cvetković u kategoriji do 80 kilograma te Ana Stojanović u kategoriji do 66 kilograma.

Snimku Milunova meča možete pogledati u videu pri dnu teksta (meč započinje na 2:25:52).

Linker
10. travanj 2024 04:24