Regija

(VIDEO) KSW dodijelio dva ugovora borcima s Armagedona i odmah najavio međusobnu borbu u Hrvatskoj

Andi Vrtačić i Milan Filipović
 BRUNO KONJEVIC/CROPIX
Đani Barbir i Andi Vrtačić su zahvaljujući nastupima na Armagedonu postali članovi KSW-a

Nakon što je prije nešto manje od mjesec dana održana finalna priredba prve sezone FNC Armagedona te nakon što su postali poznati svi pobjednici, preostala je još samo odluka KSW-a o tome koji će borac dobiti ugovor s poljskom promocijom. Nakon što je već otkriveno kako je Đani Barbir postao dio KSW-a, a već ranije i Daniel Bažant, fanovi su vjerovali da bi mu se trebao pridružiti Marko Bojković ili Marko Ostanek, budući da su obojica impresionirali kroz cijeli turnir, ali i nastupima u finalu. No, odluka je na kraju pala na borca koji na finalu zbog ozljede nije nastupio, Andija Vrtačića. S druge strane, za mlade Ostaneka i Bojkovića će svakako biti prilike za dodatni razvoj.

Odluku je osobno iznio KSW-ov matchmaker Wojslav "Wojo" Rysiewski, koji je snimio video za Instagram profil FNC promocije.

"Kao što znate, prije par mjeseci smo s promotorima Armagedona dogovorili kako će jedan od pobjednika turnira dobiti ugovor s KSW-om. Nakon razgovora s promotorima, ali i sa Zelgom Galešićem iz Trojan Teama, odlučili smo da ćemo dodijeliti dva ugovora. Đani Barbir i Andi Vrtačić dobit će KSW ugovor, budući da želimo ugovoriti njihovu borbu s finala koja se nije održala zbog ozljede", rekao je Rysiewski, da bi onda dodao nešto o tome gdje će se borba održati:

"Nadamo se da će, kad se vratimo ove godine u Hrvatsku, što je vrlo vjerojatno, ova borba biti jedna od onih na programu. Očekujte uskoro vijesti o povratku KSW-a u Hrvatsku."

Barbir je u prvom kolu turnira savladao Iliju Brkana sjajnim nokautom nakon minute i pol prve runde, dok je nakon toga bio bolji od Stanislava Krofaka, prekidom nakon četiri minute. Vrtačić je u prvom kolu također slavio atraktivnim nokautom, protiv Đorđa Bukvića, dok je u polufinalu bio bolji od još jednog borca ih Srbije, Milana Filipovića. Njega je savladao tehničkim nokautom u drugoj rundi, nakon što se u prvoj nekoliko puta izvukao iz problema.

Već se neko vrijeme govori o tome kako bi KSW trebao svoju priredbu održati ovog ljeta u Puli, no još uvijek nema konkretnijih vijesti o datumu. Martin Lewandowski bio je u najvećem istarskom gradu provjeriti odgovara li isti potrebama promocije te je bio vrlo zadovoljan.

Promocija trenutno ima najavljenu jednu nadolazeću priredbi i to KSW 61 za 5. lipnja te će on održati u Poljskoj. Pretpostavlja se kako bi nakon toga mogao uslijediti povratak u Hrvatsku, no još uvijek u to ne možemo biti sigurni.

Linker
27. svibanj 2024 16:55