Regija

(VIDEO) Hrgović pokazao djelić svojih priprema: ‘Disciplina, predanost...sve to čini pobjednika‘

Filip Hrgović

 Screenshot (facebook, Filip Hrgović)
Ponajbolji hrvatski teškaš naporno se priprema za najvažniji meč u karijeri

Nešto više od mjesec dana Filipa Hrgovića (14-0-0) dijeli od najvećeg meča u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri. ''El Animal'' 07. svibnja (peti mjesec) borit će se protiv Zhanga Zhileija (23-0-1), opasnog kineskog teškaša i srebrnog s Olimpijskih igara u Pekingu, 2008. godine.

Meč između Hrgovića i Zhanga ujedno je IBF-ov ''title eliminator'', odnosno, pobjednik ove borbe postat će obvezni IBF-ov izazivač za titulu koja je trenutno u vlasništvu Oleksandra Usyka. Naravno da je ugovaranje borbe za pojas neka druga priča i zasigurno nas čeka mnogo zavrzlama i po tom pitanju, ali status obveznog izazivača bila bi odlična stvar za našeg boksača.

Prije desetak dana, Hrgović je najavio svoj meč. Tada je otkrio kako više ne surađuje s Pedrom Diazom te će ga Yousef Hasan pripremati za ovaj meč. Filip će velik dio priprema odraditi u Zagrebu, a pomagat će mu i sparing partneri poput Luke Pratljačića, Mourada Alieva i Agrona Smakićija.

''Mislim da su mi izdržljivost i spremnost najveće prednosti. On dosta opada u kasnijim rundama. Veliki je to problem za mnoge velike ljude, jer činjenica je da zna boksati i da je tehnički dobar. Za svoju veličinu, dosta je brz, ali pada u kasnim rundama. To je za mnoge teškaše problem, ali ja nisam među tim teškašima. Meni je kondicija možda i najjača strana. Sigurno da će se taktika zasnivati na tome da se u početnim rundama ne ide u otvorene izmjene, nego da ga se odvede, što bi rekli Amerikanci, u duboke vode.'', rekao je Hrgović na konferenciji za medije.

Ususret borbi, Hrgović je na svojim društvenim mrežama podijelio novi video koji pokazuje djelić njegovih priprema. Filip je kao i uvijek u dobroj formi, a u tekstu objave opisao je koje osobine čine pobjednika.

''Disciplina, predanost, ustrajnost, strpljivost, naporan rad. Sve zasebno ne čini razliku, ali sve zajedno čini pobjednika.''

Kineski teškaš i Hrgović borit će se u sunaslovnoj borbi na priredbi u Las Vegasu. U glavnom borbi večeri obračunat će se Canelo Alvarez i Dmitry Bivol, za WBA-ovog prvaka u poluteškoj kategoriji.

Linker
30. travanj 2024 21:04