Regija

(VIDEO) Bliži se novi nastup Ivana Erslana: Pogledajte zanimljivu KSW-ovu najavu

Ivan Erslan

 Screenshot (youtube, Ksw)
Hrvatski poluteškaš tražit će treću uzastopnu pobjedu na eventu u Poljskoj

Nešto manje od dva tjedna dijele nas od novog nastupa Ivana Erslana (11-1-0). Ponajbolji hrvatski MMA borac, borit će se na KSW 70 priredbi u poljskom Lodzu, a protivnik će mu biti domaći predstavnik Rafal Kijanczuk (11-4-0). Priredba će se održati 28. svibnja (peti mjesec), a predvodit će ju Mariusz Pudzianowski i Michal Materla.

No vratimo se na Erslana. Hrvatski borac trenutno je u nizu od dvije uzastopne pobjede i nada se produljenju sjajnog niza. Erslan je nokautirao posljednja dva protivnika (Mysiala i Henrique da Silva), a neće ga lak zadatak čekati u Lodzu. Kijanczuk je pobijedio u posljednja tri nastupa, a ovo će mu biti druga borba pod okriljem KSW-a.

Poljak je u svom pobjedničkom nizu savladao i našeg Vladu Neferanovića, a zanimljivo je da i Erslan ima pobjedu protiv istog borca. Kijanczuk je vrlo eksplozivan i opasan udarač. Čak deset od ukupno 11 svojih pobjeda upisao je nokautom. Dvaput je gubio na taj način, a preostala dva poraza pretrpio je ''submissionom''.

Ususret nadolazećoj priredbi, KSW je na svom YouTube kanalu objavio zanimljiv video kojim najavljuju ovaj obračun. Svjesni su Poljaci da nas čeka potencijalno jako zanimljiv meč u poluteškoj kategoriji.

''To su dvojica tipova s nokauterskom moći, unutar jednog kaveza. Uvijek postoje šanse za nokaut i za interesantnu borbu.'', rekao je Maciej Kawulski, KSW-ov promotor.

Rafal Kijanczuk ima 15 profesionalnih mečeva iza sebe, ali Ivan Erslan jedan je od najzvučnijih protivnika s kojim će se susresti u dosadašnjoj karijeri. 29-godišnji poljski MMA borac dobro je upoznat s kvalitetama našeg borca, a u razgovoru za KSW istaknuo je kako se osjećao prilikom ugovaranja ovog meča.

''Kad su mi iz KSW-a ponudili ime za sljedeću borbu, prošli su me trnci, nasmijao sam se i rekao samom sebi: 'Kvragu, to će biti paklena borba. Imam visoko mišljenje o Ivanu. Kao fan, sviđaju mi se borci takvog tipa. On ne kalkulira, ne boji se otvorenih razmjena.''. rekao je KIjanczuk, dok je Erslan poručio:

''Rafal je velik tip, fizički vrlo snažan. U dobrom je pobjedničkom nizu.''

Kijanczuk je kao Ivanove prednosti istaknuo: snažne udarce, dobro kretanje i eksplozitvnost, dok je hrvatski poluteškaš istaknuo kako nije impresioniran tehničkim aspektom svog protivnika.

Ivan Erslan djeluje silno motivirano, a ovo bi mogao biti i njegov posljednji nastup za KSW. Dugo se priča o UFC-ovoj ponudi koja je navodno otprije na stolu, a pobjedom protiv Poljaka, Erslan bi se na pravi način oprostio od ponajbolje europske MMA promocije.

''Pazi što želiš. Želim makljažu i krvavi rat. Rafal, dođi u najboljem izdanju, jer 28. svibnja (peti mjesec), otkinut ću ti glavu.'', poruka je Erslana za kraj, dok je Poljak bio nešto blaži.

''Ivane, borba protiv tebe velik je izazov za mene, ali ja volim izazove. Znam da ću pobijediti.''

Radi se o potencijalno najuzbudljivijem meču koji ćemo gledati te večeri i s nestrpljenjem iščekujemo ovomjesečnu KSW-ovu priredbu. Kompletnu najavu Erslanova meča pogledajte u videu koji se nalazi pri dnu ovog teksta.

Linker
25. travanj 2024 22:09