Regija

Teorija zavjere: ‘Amerikanci pod svaku cijenu žele svoje prvake u UFC-u‘

 Jon Bones Jones  

 Jim Thompson/Zuma Press/Profimedia
Smatra kako Jones ima jako male šanse u teškoj kategoriji

Legenda hrvatskog borilačkog sporta i vrhunski MMA ekspert Zelg Galešić za "OnWeight Show" kod Gorana Babića "Hambija" iznio je jednu vrlo zanimljivu teoriju zavjere koja prema svemu rečenome drži vodu. Ili je stvar jednostavno o velikom spletu slučajnih okolnosti. Na vama je da sami procijenite legitimnost ovakve teorije, ali u svakom slučaju vrlo zanimljivo razmišljanje našeg MMA eksperta.

"Mislim da su se ove godine sjeli svi glavni iz UFC-a i rekli da moraju nešto napraviti jer imaju Aljamaina Sterlinga kao jedinog američkog prvaka. Pod hitno mi stvorite pet američkih prvaka jer ovo je američka kompanija." - u zabavnom tonu započeo je ‘Benkei‘.

"Da jedan Jamahal Hill, kao sedmi izazivač bude prozvan da se bori za titulu, a da mu zamjena bude još jedan jedini amerikanac s top 10 ljestvice (Anthiny Smith)." - osvrnuo se Zelg na sumnjivu situaciju u poluteškoj kategoriji.

Je li slučajnost da je za titulu stavljen da se bori Amerikanac, te da mu zamjena bude također Amerikanac, teško je za reći. No ako se ta ljestvica pogleda malo bolje, gotovo za svakog borca iz top 10 bi se mogao pronaći razlog zašto se nije borio za titulu.

Primjerice, Prochazka ima ozljedu ramena, Ankalaev i Blachowicz su već dobili priliku te ju nisu iskoristili. Za Krylova nije bilo pretjeranog razloga, no činjenica je da je Krylov imao samo tri pobjede u posljednjih šest nastupa. Johnny Waker, Oezdemir, Spann i Craig su svi bili rangirani ispod Hilla, a Rakić je i dalje bio ‘out‘ radi ozljede koljena. Zelg se također osvrnuo i na tešku kategoriju jer smatra kako je Jon Jones zapravo dobio protivnika u borbi za titulu koji mu stilski najviše paše.

"Ako ćeš uzeti top pet ljestvicu teške kategorije i reći mi koji borac od svih njih najviše paše Jon Jonesu? Reći ćeš Gane. Zato što jedini nema obranu od rušenja i jedini je ‘pikavac‘ iz cijele te kategorije. Jedini se kreće na prstima i lijevo i desno, a to je ono što Jon Jonesu paše. Jedini je koji nema tvrde kukove kada mu ideš u noge. Znači izabrali su čovjeka koji mu najviše paše u cijeloj toj kategoriji."

Zelg svejedno smatra kako Jones nema prevelike šanse u kraljevskoj kategoriji.

"Ja vjerujem da niti njega neće pobijediti, ali ako nekoga možeš pobijediti onda je to Gane." - zaključio je Zelg.

Linker
15. travanj 2024 06:47