Regija

Sve je spremno za početak druge sezone Armagedona, otkriven plan za tešku kategoriju

 Boris Kovacev/CROPIX
Fight Nation Championship službeno otvara drugu sezonu uzbudljivog internacionalnog turnira

Došlo je vrijeme za početak druge sezone FNC Armagedona, turnira koji više ne možemo zvati regionalnim nego svakako internacionalnim. Naime, ove sezone nastupit će borci iz čak osam različitih država. Uz već standardne Hrvatsku, Srbiju, Crnu Goru i Sloveniju (nažalost bez Bosne i Hercegovine), u turniru se nalazi još po jedan borac iz Italije, Bugarske, Njemačke i Austrije.

Sve kreće danas (subota, 10. srpnja 2021.) u dvorani American Top Teama, gdje će se održati osam turnirskih borbi te jedan "superfight" izvan turnira. Prije svega vrijedi navesti kako je u planu bilo deset turnirskih borbi, no dvije se neće održati. Tako će Aleksandar Vukosavljević iz Srbije, borac srednje kategorije koji se trebao boriti protiv Marina Mikulića iz Osijeka te crnogorski poluteškaš Žarko Janković, automatski u polufinale svojih turnira. Naime, Mikulić, kao i Jankovićev planirani protivnik Igor Kuzmanović, bili su prisiljeni otkazati turnir.

Također je napokon poznato i što će se dogoditi s turnirom teške kategorije. On će se održati, no u njemu će nastupiti četiri borca, dakle započet će s polufinalom.

Što se tiče programa prve priredbe, sve bi se trebalo otvoriti s dvije borbe perolake kategorije, nakon čeka slijede po dvije u lakoj, velter i srednjoj kategoriji. U spomenutom superfightu gledat ćemo Hrvoje Stepića iz Ban Tima, protiv Giovannija Rivettija iz Italije.

S programa svakako vrijedi izdvojiti borbu Domagoja Gunčevića iz osječke Murse protiv Edina Ramdedoviča iz Slovenije. Gunčević se istaknuo kao jedan od najboljih amatera u državi, a preferira atraktivan stil borbe. Tu je i Mateo Bolfan, koji je nastupio i u prvoj sezoni, no zbog ozljede je bio prisiljen otkazati planirani nastup u polufinalu. On će otvoriti protiv Denisa Jurakića iz Srbije.

Novu priliku dobio je i Abraham Are. Simpatični član ATT-ja tražit će svoj uspjeh u turniru velter kategorije, gdje ga u prvoj borbi čeka Davud Mahić, dok novu priliku traži i Đorđe Bukvić iz Srbije. Pravi internacionalni okršaj gledat ćemo između Talijana Piersanta Paderna i Bugara Rusija Mineva, a mnogi govori da posebno treba pripaziti na Tomislava Ceronju, borca srednje kategorije i novog velikog talenta proizvedenog u Ban Teamu.

Ispod teksta pogledajte popis borbi.

Perolaka kategorija
Domagoj Gunčević vs. Edin Ramdedovič
Denis Jurakić vs. Mateo Bolfan )

Laka kategorija
Piersanto Paderno vs. Rusi Minev
Davud Muhić vs. Abraham Are

Velter kategorija
Đorđe Bukvić vs. Luka Vargović
Radovan Vuković vs. Mislav Stanić

Srednja kategorija
Matija Bosančić vs. Tomislav Ceronja
Jovan Todorović vs. Ilija Brkan

Superfight (perolaka kategorija)
Giovanni Rivetti vs. Hrvoje Stepić

Linker
17. travanj 2024 10:58