Regija

Srpski boksač Andrej Pešić pomaže svjetskom prvaku Ilungi Makabuu u pripremama za naredni meč

Ilunga Makabu, Bratislav i Andrej Pešić

 Bratislav Pešić
Njegov trener Bratislav je otkrio kako je za sada Andrej jedini sparing partner Makabuu u kampu, a moguće da će dogovoriti još jednu suradnju

Ponajbolji srpski boksač kruzer kategorije Andrej Pešić trenutno nalazi u Neuwiedu u blizini Frankfurta, gdje pomaže jednom vrlo poznatom boksaču. Radi se o Ilungi Junioru Makabuu, WBC prvaku u kruzer kategoriji. Pešića se možda sjećate po prozivkama koje je lani uputio Alenu Babiću, no one nisu urodile plodom te je Andrej vrijedno nastavio graditi svoj put.

Zajedno sa svojim trenerom Bratislavom Pešićem, Andrej se nalazi u Njemačkoj gdje pomaže Makabuu u pripremama za svoj idući meč. WBC-ov pojas će tom prilikom braniti po treći puta, a Andrejev trener je rekao kako je uopće došlo do suradnje između njih:

‘‘Jučer je u okviru toga odrađen drugi sparing. Pet rundi žestokog i apsolutno ravnopravnog sparinga. Mali problem za Andreja je predstavljala dužina rundi od 4 minute i pola minute pauze, no nakon prvog sparinga se prilagodio i apsolutno u svemu parirao svjetskom prvaku. Andrej je trenutno jedini sparing partner u kampu, a ovdje smo prije svega pozvani jer je menadžer od Makabua zainteresiran za Andreja. Poslije završetka sparinga u petak ćemo razgovarati o eventualnoj suradnji i uvjetima, tako da ćemo obavijestiti javnost ako se uspijemo dogovoriti oko ugovora‘‘, rekao je Bratislav.

Video materijale sa sparinga naravno nemamo, no dostupna je kratka snimka sa zagrijavanja Andreja i njegovog trenera koju ćete moći pronaći na dnu teksta. Inače, Ilunga Makabu je svjetski prvak i odličan boksač te ne sumnjamo kako će ovo za Andreja uistinu biti vrijedno iskustvo. Ukoliko dođe i do suradnje s njegovim menadžerom, Pešiću i njegovom timu bi se mogla otvoriti mnoga vrata.

Linker
12. travanj 2024 11:41