Regija

Splitski klubovi najbolji na Prvenstvu Hrvatske u K-1 disciplini

KBK Mornar Split
 Davorin Olivari
Donosimo kratki izvještaj s državnog kickboxing prvenstva

Najavljen je spektakl, bio je spektakl. U Osijeku je prošlog vikenda održano državno prvenstvo u K-1 disciplini. Gledali smo zaista sjajne borbe, možemo samo žaliti što zbog epidemioloških razloga nije bilo gledatelja, imali bi što vidjeti. Krenimo s najbitnijim podacima. U seniorskoj konkurenciji najbolji klub je Pit Bull iz Splita, u juniorskoj pak KBK Mornar iz Splita. U gradu pod Marjanom se sjajno radi kad je kickboxing u pitanju. Dodijeljena su i priznanja za najbolje ringovne borce za prošlu godinu, kod borkinja najbolja je bila Nikiolina Vidačković iz Pit Bulla, kod boraca Antonijo Krajinović iz osječkog Svetog Duha.

A u Osijeku smo gledali cure i dečke koji će Hrvatsku zastupati na idućem Svjetskom prvenstvu u Italiji. Mogli smo uživati u sjajnim izvedbama Helene Jurišić, Lucije Bilobrk, Ane Stojanović, Karmele Makelje, Lee Lalić, Andreja Kedveša, Muhameta Deskaja, Ivana Bertića, Vite Košara, Antonija Krajinovića, Gaja Ćosića, Anta Širića, Nikole Josipovića, prvakinja i prvaka Hrvatske.

"S obzirom da zbog pandemije nismo dugo nastupali, dobro je sve prošlo. U načelu, svi prvaci će biti naši predstavnici na slijedećem Svjetskom prvenstvu. Stvar je sad nas trojice izbornika u ringovnim disciplinama, Miljenka Šarca, Igora Ivoševića i mene, da sve to posložimo. Makar je po kategorijama manje-više sve jasno", kaže nam jedan od izbornika Danijel Šimundić

Pitali smo Šimundića je li ga tko posebno razveselio u Osijeku?

"Kategorija do 91 kilogram bila je najjača. Tu bih izdvojio Ivana Bertića iz Zmaja iz Bedekovčine. Ima čudan stil jer dolazi iz mekih disciplina, ali protiv njega nitko nije našao rješenje. Pobijedio je dva europska prvaka Tonija Čatipovića i Luku Žuljevića, jedne od naših najboljih boraca. Čatipović se na Europskom prvenstvu borio protiv Maslobojeva, čovjeka koji se borio na Gloryju, koji je dva puta pobijedio Plazibata, a tad je izgubio za jedan bod. A nije mogao protiv Bertića. Njega svakako moram izdvojiti."

Još dvojica boraca su briljirala, to su Andrej Kedveš, u ovom trenutku naš najbolji kickboksač uz naravno Antonija Plazibata, njih dvojica iza sebe imaju profesionalne borbe, sjajni su jasno Muhamet Deskaj i Roko Doždor, a u Osijeku izvrstan je bio Vito Košar.

"Andrej je imao samo jednu borbu, o njemu ne bih previše jer dolazi iz mog kluba Blitza iz Đakova. Posebno moram istaknuti Vitu Košara. On je imao tragediju, prije prvenstva umrla mu je majka, sahranio je mamu tri dana prije prvenstva, fantastično jest kako je uopće imao snage doći na prvesntvo, te u sjajnim borbama uzeti naslov prvaka Hrvatske. Košar je jedan od naših najvećih potencijala. On će biti naš adut na Svjetskom prvenstvu", zaključio je Šimundić.

Linker
02. svibanj 2024 10:29