Regija

Roberto Soldić: ‘Napokon sam fokusiran na borbu, a ne na skidanje kilograma‘

Roberto Soldić

 KSW
Pokušat će hrvatski borac ovog vikenda postati drugi dvostruki prvak u povijesti KSW organizacije

Tek nešto više od dva dana preostalo je do trenutka kad će Roberto Soldić ući u KSW-ovo borilište, s ciljem da dođe do pobjede u onome što je KSW nazvao najvećom borbom u povijesti te organizacije. S druge strane čekat će ga Mamed Khalidov, prvak srednje kategorije čiju će titulu pokušati oduzeti.

Upravo činjenica da se bori u srednjoj kategoriji vrlo je pozitivna za Roberta. U njoj se već oprobao prošle godine, kad je bio uvjerljiv protiv KSW-ove legende Michala Materle. Sad je pred njim zadatak da savlada još veću legendu, zapravo najveću u KSW-ovoj povijesti. Mamed Khalidov svojevremeno je glasio za najboljeg borca svijeta izvan UFC-a, no od toga je već prošlo nešto vremena. Roberto je onaj čiji su najbolji dani tek pred njim i ovo mu je prilika za veliki uzlet.

Nedugo pred borbu Roberto je dao intervju za InTheCage, a novinara poljskog portala zanimalo je kako trenutno stoji s kilogramima te koliko ih je skidao za ovu borbu.

"Imao sam pet kilograma preko granice, sad mi je preostalo još tri za skinuti i osjećam se dobro. Ovog puta nisam umoran kao prošli put. Drago mi je da se mogu fokusirati na borbu. Inače se puno više fokusiram na zadovoljavanje težine, a onda tek na borbu. Sad mogu u potpunosti misliti o borbi", rekao je Roberto, dodavši kako ova borba zapravo nije bila u njegovom rasporedu:

"Nisam se namjeravao boriti u prosincu nego tek iduće godine, no dobio sam priliku kakva se dobiva jednom ili dva puta u životu. Nisam mogao odbiti borbu protiv Mameda Khalidova."

Zahvaljujući svojim posljednjim rezultatima, Roberto je postavljen kao favorit, što je svakako sjajan status, ali i onaj koji nekad može stvoriti pritisak. Upravo zbog toga Roberto pokušava tu činjenicu ignorirati.

"Ne vjerujem u statuse favorita ili autsajdera. To ne postoji u glavnim borbama priredbi, to su uvijek borbe 50-50. Ovo je MMA i male su rukavice. Nekad sam znao biti favorit, no to čovjeka može ubiti iznutra. Favorit ili ne, moje je da uvijek dam sve od sebe", svakako je dobar stav.

A što očekivati od Mameda, koji je vrlo svestran borac, onaj koji je svoje pobjede ostvarivao na više različitih načina?

"Dugo vremena gledam Mameda i nekoliko puta sam ga gledao uživo. Od njega možemo očekivati gotovo sve, ali vjerujem da sam drugačiji borac od onih s kojima se do sada susretao. Doveo sam si Gegarda Mousasija koji je sličan borac Mamedu i s njim sam imao jako dobre sparinge", kratko je odgovorio i na to pitanje.

Što je još Roberto rekao te kako je prognozirao borbu Aleksandra Rakića i Jana Blachowicza, možete pogledati u videu unutar teksta.

Linker
18. travanj 2024 00:28