Regija

Predstojeće prvenstvo Hrvatske u boksu komentirao osnivač najmlađeg boksačkog kluba u Hrvatskoj

Prvenstvo Hrvatske

 Screenshot (youtube)
Ilir Merđa najavio prvenstvo Hrvatske u boksu

Osvrt na predstojeće prvenstvo Hrvatske za juniore i seniore koje će se održati u Zagrebačkom boksačkom centru na Velesajmu od 07.04 do 10.04 dao je Ilir Merđa, osnivač i glavni trener najmlađeg boksačkog kluba u Hrvatskoj. Ilir je svojevremeno osvajao juniorsko i seniorsko prvenstvo Hrvatske, te se okušao i kao trener u poznatom zagrebačkom klubu Lokomotiva. Nedavno je osnovao vlastiti boksački klub Agram, a trenutno ima i respektabilan broj natjecatelja s obzirom na to da je klub tek nedavno počeo s radom.

Ilir je dao svoje predikcije o tome tko bi se trebao okititi naslovom državnog prvaka ove godine, a također se osvrnuo i na jaku konkurenciju koju će favoriti imati. Smatra kako se najveće uzbuđenje očekuje u kategoriji do 71 kg:

"Očekuje se da će većina boksača koji su prošle godine osvojili prvenstvo da će to ponoviti i ove godine. Posebno zanimljivo bit će u kategoriji do 71 kg gdje nastupaju aktualni prvak Noa Ježek te njegovi rivali Petar Cetinić i Frane Knežević."

"U kategoriji do 75 kg prvo mjesto osvaja Gabrijel Veočić, tu ne vidim nikoga tko ga može ugroziti, ipak je on prvak Europe U-22 i svjetska klasa." - pohvalio je Ilir mladog Gabrijela.

Akcije definitivno neće nedostajati niti u poluteškoj kategoriji u kojoj nastupa i naš olimpijac:

"Luka Plantić je glavni favorit u kategoriji do 80 kg. On je ipak olimpijac, a tu su još Leo Cvetković, Petak Leskur te Antonio Grabić iz Leonarda. U ovoj kategoriji svatko svakoga može pobijediti. Leo Cvetković nije nastupio na prvenstvu Zagreba, a vidjet ćemo hoće li se pojaviti na prvenstvu Hrvatske."

U kategoriji do 86 kg Ilir kao najvećeg favorita vidi Ramljaka, dok u teškoj kategoriji favorizira Tonija Filipija i Duje Gaćinu. Prokomentirao je također i kraljevsku kategoriju:

"U super teškoj kategoriji ima puno dobrih boksača, a među njima se kao najbolji izdvaja Marko Milun koji je apsolutni favorit ovdje, ali bit će zanimljivo vidjeti ukupan razvoj događaja."

Iz svog kluba Merđa će na PH poslati trojicu boksača, od kojih će se dvojica boriti u juniorskoj, a jedan u seniorskoj konkurenciji.

"Iz našeg kluba na PH u juniorima idu Fran Petričević u kategoriji do 70 kg te Petar Jularić koji će nastupati u super teškoj kategoriji. U seniorskoj konkurenciji nastupit će Albin Lushaj u kategoriji do 71 kg."

Hoće li favoriti opravdati svoj status ili će pak neko novo ime isplivati na površinu tek nam je za vidjeti. Svakako očekujemo puno dobrih mečeva i pregršt akcije.

Linker
26. travanj 2024 07:22