Regija

Porazi hrvatskih predstavnika na drugom danu Bocskai memorijala u Debrecenu

Razhba vs. Cvetković

 Screenshot (youtube, Iba)
Nažalost, nije ovo bio uspješan dan za hrvatske predstavnike na jakom međunarodnom turniru

Nakon jučerašnjih pobjeda Nikoline Ćaćić (prošla bez borbe) i Marka Miluna u prvom kolu Bocskai memorijala, danas nam ne dolaze dobre vijesti iz Debrecena. Naime, oboje hrvatskih predstavnika koji su danas nastupili, nažalost su završili svoje nastupe u prvom krugu.

Leo Cvetković u kategoriji do 80 kilograma, jednoglasnom odlukom sudaca izgubio je od favoriziranog Ukrajinca Matveja Razhbe (29-28 x3, 30-27 x2).

Prema navodima Hrvatskog boksačkog saveza, Razhba je ostavio tehnički bolji dojam na suce. Cvetković je pokušavao biti agresivniji, dok je Ukrajinac prezentirao sjajne kretnje i čekao je svoje prilike iz kontri. Ipak, Razhba je na koncu slavio, dok se Cvetković može okrenuti idućim nastupima. Leo je krajem prošle godine pružio nekoliko sjajnih nastupa u Regionalnoj ligi te na Grand Prix turniru u Zagrebu gdje je savladao čak i Luku Plantića.

Ana Stojanović u kategoriji do 66 kilograma, također nije imala dobar dan. Srpska reprezentativka Nikolina Gajić bila je bolja od naše predstavnice. Gajić je slavila prekidom u drugoj rundi, nakon dva brojanja od strane suca. Članica splitskog Pit Bulla pružila je srčan nastup i došla je do važnog iskustva za nastavak karijere.

Hrvatska delegacija ostala je na dvoje predstavnika u sklopu ovog turnira. Nikolina Ćaćić u kategoriji do 52 kilograma sutra će boksati za ulazak u finale. Protivnica će joj biti domaća boksačica Beata Dudek. Milun će svoj polufinalni meč u superteškoj kategoriji odraditi u petak.

Linker
30. travanj 2024 01:30