Regija

Ponajveći regionalni talent trenutno je nezaustavljiv: Predrag Bogdanović došao do nove pobjede

Predrag Bogdanović

 Sbc
Završena je posljednja ovogodišnja SBC-ova priredba koja se održala večeras u Novom Sadu

Novosadska dvorana Spens ugostila je priredbu naziva SBC 37 Revenge. Event pod okriljem Serbian Battle Championshipa pružio nam je osam zanimljivih borbi, a u glavnoj borbi večeri, imali smo prilike gledati borca koji glasi za jednog od najvećih talenata u cijeloj regiji.

24-godišnji srpski borac upisao je svoju 11. pobjedu u jednako toliko profesionalnih nastupa. Bogdanović je jednoglasnom odlukom sudaca savladao Kirgistanca Amana Abdraymova (7-5-1). Nevjerojatnih šest pobjeda upisao je Bogdanović ove godine, a posebno impresivan bio je na SBC 36 priredbi u listopadu. Predrag je tada odradio dvije borbe u istoj večeri, a uspio je pobijediti u obje.

Današnji protivnik Abdraymov nije imao rješenje za Bogdanovićevo hrvanje i kontrolu. Od samog početka, Bogdanović je imao jasnu taktiku. Zadnjim direktom skratio bi distancu, nakon čega bi pritisnuo protivnika uz ogradu kaveza te bi ga kontrolirao do kraja runde. Predrag je najbolje trenutke borbe imao tijekom druge runde. Sredinom te dionice, Bogdanović je došao u ''side control'' i zadao je niz udaraca laktovima, a Kirgistanac se nije uspijevao izvući do kraja runde. Rutinski je Bogdanović upisao svoju 11. pobjedu i time je zaključio svoju sjajnu 2021. godinu.

Inače, Bogdanović je borac koji sanja potpis ugovora s UFC-om. Borac lake kategorije čak je odbio i Bellator, jer UFC je njegov jedini interes, izuzev SBC-a za koji trenutno nastupa i preko kojeg traži ulaznicu za najjaču svjetsku MMA promociju. Nema sumnje kako ovakav talent tamo i pripada.

Inače, Bogdanović se u sklopu današnje priredbe trebao obračunati s Brazilcem Jacksonom ''Tortorom'' Loureirom. Međutim, prvak SBC-ove lake kategorije morao je otkazati nastup zbog smrti jednog od svojih trenera, a ta borba prebačena je za treći mjesec 2022. godine.

Linker
04. svibanj 2024 08:08