Regija

Ponajbolji srpski borci udružili snage, Opačić se uskoro vraća u ring

Darko Stošić i Rade Opačić

 Instagram (rade Opačić)
Darko Stošić pridružio se treninzima jednog od najboljih kickboksača na svijetu

Mjesec i pol dana prošlo je od posljednjeg nastupa Darka Stošića. Ponajbolji srpski MMA borac, nakon sjajne 2021. godine i tri pobjede u KSW-u, dogurao je do borbe za prvaka teške kategorije.

Nažalost, Phil De Fries pokazao se nepremostivom preprekom na KSW 67 prireedbi i Stošić je izgubio prekidom u petoj rundi. Fizička veličina i hrvanje britanskog borca napravili su razliku, a Stošiću preostaje povratak treninzima i napredak.

Nema sumnje kako Stole može ponovno izboriti ''title shot'' u KSW-u, a najbolji dani za 30-godišnjaka tek slijede. Darko se treninzima vratio posjetivši Kickbox klub Sindjelić u Srbiji. Dom je to sjajnog kickboksača Radeta Opačića (16-5-0) koji je trenutno na glasu kao ponajbolji teškaš svijeta.

''Prvi sparing poslije duljeg vremena'', napisao je Stošić u opisu svoje objave, a preko Instagram ''storyja'' na svom profilu, podijelio je nekoliko isječaka sa sparinga.

Rade Opačić prema Combat Pressovoj rang ljestvici najboljih kickboksača svijeta, zauzima deseto mjesto u poretku teškaša. Prvi je Rico Verhoeven, a drugi naš Antonio Plazibat. 24-godišnji srpski kickboksač nastupa pod okriljem ONE Championship organizacije i trenutno je u nizu od četiri uzastopne. Albanac Francesko Xhaja posljednja je Opačićeva žrtva, a Rade ga je pobijedio krajem prvog mjeseca ove godine. Taj meč možete pogledati OVDJE.

Srpskog kickboksača mogao bi uskoro čekati i ''title shot'' u azijskoj borilačkoj organizaciji. ONE trenutno nema prvaka u teškoj kategoriji, a nije nemoguće da Opačić to postane do kraja godine. Ipak, više ćemo saznati uskoro.

''Dobar sparing za početak tjedna. Uskoro ćete saznati datum moje nove borbe.'', napisao je Rade u sklopu fotografija sa Stošićem.

Sjajno je vidjeti kako si regionalni borci međusobno pomažu i zajedno rade na napretku. Stošić zasigurno može puno toga dobiti trenirajući s Opačićem, jer Rade je s razlogom uvršten u top 10 najboljih kickboksača na svijetu. Opačić također može puno naučiti i od Stošića, jer Darko je već sada poprilično iskusan MMA borac.

Linker
14. svibanj 2024 10:28