Regija

Pobjednik FNC Armagedona Denis Jurakić kontroverznom odlukom poražen u Švedskoj

Denis Jurakić

 Screenshot (ufc Fight Pass)
Član Ahilej borilačke akademije doživio je prvi poraz u profesionalnoj karijeri

26-godišnji perspektivni srpski borac Denis Jurakić (1-1-0), nažalost je pretrpio prvi poraz u svojoj profesionalnoj MMA karijeri. Bivši judaš i osvajač prošlosezonskog FNC Armagedona u perolakoj kategoriji (-66 kg), izgubio je od Samuela Barka (3-0-0) na Fight Club Rush 11 priredbi.

Jurakić je većinu prve runde bio agresivniji, rušio je protivnika već krajem prve minute. Uspio se Šveđanin brzo pridignuti, no Jurakić je nastavio kontrolirati protivnika uz kavez i dojam je kako je srpski borac definitivno bio bolji borac tijekom prve runde.

Pobjednik Armagedona nastavio je sa svojom hrvačkom taktikom i početkom druge runde. Međutim, Bark je kontrirao svojim rušenjem, ali Jurakić se ekspresno vratio na noge. Primio je Jurakić snažan udarac koljenom, ali nastavio je sa svojim karakterističnim pritiskom. Još dvaput je Jurakić rušio protivnika iz Švedske neposredno nakon primljenog udarca koljenom, no nije ga uspijevao zadržati u parteru. Jurakić je u nastavku akcije uspio doći do još jednog rušanja, ali tridesetak sekundi prije kraja runde, Bark se pridigao, došao je Jurakiću na leđa i pogodio je nekoliko udaraca prije kraja runde. Poprilično izjednačenih pet minuta druge runde.

Treća runda bila je velikim dijelom preslika ostatka borbe. Jurakić je i dalje pritiskao, upisao je nekoliko rušenja, a između ostalog i jedan sjajan ''slam'' kojim je odveo borbu u parter. Švedski borac bio je bolji u stojci i dobro je pogađao kickovima, no Jurakić je velikim dijelom kontrolirao tijek ove borbe.

Jednoglasnom odlukom Jurakić je izgubio ovaj meč, a izuzev činjenice da je sam ishod kontorverzan, još je nejasnija odluka jednog od sudaca koji je ovaj meč bodovao rezultatom 30-27, dakle sve tri runde dao je švedskom borcu. Dodamo li podatak kako se Bark nebrojeno puta hvatao za žicu kaveza kako bi obranio rušenja na nedopušten način, radi se o porazu koji srpski borac neće lako prihvatiti.

Sve u svemu, Jurakić je ostavio dobar dojam te je ponovno prezentirao svoje sjajno hrvanje. Prostora za napredak u stojci dakako da ima, no dojam je kako nije zaslužio upisati prvi poraz. Inače, Denis je nastupio u sunaslovnoj borbi večeri, a FCR je promocija koju vodi Zlatko Ostrogonac.

Linker
29. travanj 2024 23:06