Regija

Plazibat preko 20 kilograma teži od protivnika!

Antonio Plazibat

 Screenshot (youtube, Glory)
Ovo mu je posljednja stepenica prije napada na pojas kojeg drži Rico Verhoeven

Najbolji hrvatski kickboksač Antonio Plazibat pojavio se u najtežem izdanju do sada. Težio je gotovo tri kilograma više nego u svojoj prethodnoj borbi, točnije 125.1 kilogram. Posljednji put kada se borio protiv Tarika Khbabeza vaga mu je pokazala 117.3 kilograma, što mu je do tada bila najveća težina. No sada je gotovo 8 kilograma teži!

Plazibat je u posljednja dva nastupa nabacio nekoliko kvalitetnih kilograma što mu je u konačnici donijelo veću snagu i razorniji udarac, što se i vidjelo u zadnja dva meča. Tariku je vaga mu je danas pokazala 103.2 kg, a jedan kraj drugog su izgledali kao da nisu ista kategorija. Koju taktiku je ovaj put smislio Tarik protiv našeg Antonia nije poznato, ali bilo bi mu pametno da drži distancu i ne ulazi u izmjene udaraca.

Plazibat je trenutno u svome "primeu", nikada nije izgledao bolje unutar i izvan ringa te je trenutno u nizu od dvije pobjede. U posljednjih sedam borbi pobjedu je odnio šest puta, a već neko vrijeme kuca na vrata Ricu Verhoevenu koji ga za sada uspješno izbjegava. Tarik se od njihovog posljednjeg ogleda nije borio.

Na sutrašnjem eventu moći ćemo gledati ukupno tri borbe. Prva po redu je borba u teškoj kategoriji između Rhysa Brudenella i Tariqa Osaroa, koji su također na gotovo 20 kilograma razlike jedan od drugog. Plazibatova borba je druga po redu, a glavna borba večeri je ona za pojas lake kategorije između Tyjania Beztatia i Josha Jaunceya.

Linker
24. travanj 2024 08:47