Regija

Oglasio se Hrgovićev protivnik: ‘Jako sam razočaran, ali razumijem bol koju osjeća‘

Zhilei Zhang

 Rich Graessle/Zuma Press/Profimedia
Zhilei Zhang ostao je bez protivnika samo pet dana uoči priredbe u Las Vegasu

Loše vijesti sinoć su došle za sve fanove Filipa Hrgovića. Naš ponajbolji boksač bio je primoran otkazati svoju ovotjednu borbu protiv Zhileija Zhanga. ''El Animal'' trebao se boriti u IBF-ovom eliminacijskom meču, a pobjednik bi postao obveznim izazivačem za titulu.

Sve to, borbu protiv Zhanga činilo je najvećom u Filipovoj dosadašnjoj profesionalnoj karijeri. Nažalost, Hrgoviću je prije dva tjedna preminuo otac i to je bila velika distrakcija pri završetku priprema našeg boksača. Hrgović se prema saznanjima portala Boxing Scene trenutno ne može fokusirati na treninge i nastup, a s obzirom na važnost meča, vjerojatno je najispravnija odluka bila otkazati taj nastup i pričekati neko pogodnije vrijeme.

Zhilei Zhang tako je ostao bez protivnika u tjednu uoči borbe, ali kineski teškaš nada se nastupiti na priredbi u Las Vegasu. Ne želi Zhang da mu propadnu pripreme, a putem svog Instagram profila, osvrnuo se i na Hrgovićevo otkazivanje nastupa.

''Iako sam jako razočaran situacijom, osjetio sam bol i gubitak poput njegovog. Prije nekoliko godina, imao sam težak meč odmah nakon što sam ostao bez jednog od roditelja. Bilo je razarajuće. Ipak, naporno sam trenirao za ovaj meč i nadam se da ću 07. svibnja (peti mjesec) moći prezentirati svoje vještine i moć, a onda se vraćamo nedovršenom poslu.'', objasnio je Zhang koji očito računa na novo ugovaranje borbe između njega i Hrgovića.

image

Story Zhilei Zhanga

Instagram (zhilei Zhang)

IBF-ova pravila čak i nalažu da se meč mora odgoditi za novi datum i pitanje je vremena kada će se to dogoditi. Što se Hrgovića tiče, njegovo priopćenje još uvijek nije dostupno za javnost.

Linker
23. travanj 2024 21:30