Regija

Održana je prva Golden Fight priredba: Publika u Šibeniku gledala je 13 uzbudljivih mečeva

Zoran Đođ vs. Dimitri Angelini

 Matea Špoljar
Regionalna borilačka scena postala je bogatija za još jednu organizaciju

Zanimljiva MMA priredba održala se proteklog vikenda (19.9.) u šibenskom D-Resortu. Nakon uspješno provedenog Golden Fight kampa u Vodicama gdje su borci imali priliku učiti od ponajboljih svjetskih trenera, sve je okrunjeno Golden Fight 1 eventom.

Šibenska publika imala je priliku pogledati ukupno 13 mečeva, od čega ih je 10 bilo prema MMA pravilima, dva kickboksačka meča, a Zoran ‘‘Traktor‘‘ Đođ i Dimitri Angelini obračunali su se u boksu bez rukavica.

‘‘Traktor‘‘ je u tom meču slavio nakon nešto više od jedne minute, a završetak borbe bio je pomalo kontroverzan. Nakon jednog jačeg udarca hrvatskog borca, Talijanu Angeliniju ispala je guma za zube iz usta. Sudac mu je počeo odbrojavati, no Angelini se žalio na odbrojavanje smatrajući da se ne radi o nokdaunu, a pritom je odbijao vratiti štitnik za zube u usta. Ubrzo je došlo do prekida borbe, uz nešto žešće protestiranje Angelinija. Organizacija je na svojoj Instagram stranici objavila kako je njihova suradnja s talijanskim borcem završila zbog nesportskog ponašanja.

U glavnoj borbi večeri obračunali su se Strahinja ‘‘Strale TKD‘‘ Damnjanović i Rumunj Peter Garnik. ‘‘Strale TKD‘‘ slavio je prekidom nakon 30-ak sekundi borbe. Strahinja je inače i poznati regionalni influencer, a taekwondo je njegova baza. Ovo mu je bio profesionalni MMA debi.

Neki poznati regionalni borci koje smo dosad gledali pod okriljem FNC-a također su nastupili u sklopu ove priredbe. Fran Luka Đurić upisao je svoju drugu profesionalnu pobjedu (2-0), a do pobjeda su došli i Luka Vargović, Tomislav Ceronja, Michael Realli, Giovani Rivetti itd.

Vrijedi istaknuti i 17-godišnjeg mladog borca Nikolu Jankovića koji predstavlja MMA klub Belišće. Atraktivnim nastupom došao je do svoje prve profesionalne pobjede, a protivnik mu je bio devet godina stariji Blaž Ivković iz UFK Novi Zagreb.

Organizatori su zadovoljni prvom priredbom iako ih vremenske prilike nisu mazile i podloga u ringu bila je podosta skliska. Međutim, ovo im je prvi event i nadaju se poboljšanjima u budućnosti. Zagreb bi trebao biti njihova sljedeća lokacija, a u svakom slučaju lijepo je vidjeti da se pojavila još jedna regionalna MMA organizacija. Želimo im puno sreće u daljnjem radu.

Linker
14. svibanj 2024 17:59