Regija

Nikola Joksović i Benjamin Šehić večeras nastupaju u Parizu: Obojicu čekaju vrlo nezgodni protivnici

Benjamin Šehić (lijevo) i Nikola Joksović (desno)

 Screenshot (youtube, Ares Fc)
Dvojica poznatih regionalnih boraca borit će se pod okriljem Ares FC organizacije

Jako zanimljiv event u režiji Ares Fighting Championship organizacije čeka nas večeras. Poznata francuska MMA organizacija danas će u Parizu održati svoj 15. event, a na programu su mečevi dvojice poznatih boraca iz naše regije.

Prvi od njih je Benjamin Šehić (5-2-0), bosanskohercegovački teškaš koji će večeras nastupiti u četvrtom meču po redu. Borac nadimka ‘‘Benho‘‘ poznat je po vrlo dobrim BJJ vještinama i zastrašujućim fizikalijama. Šehić je visok 206 centimetara, a njegov ‘‘reach‘‘ iznosi 220 centimetara.

Triput je ‘‘Benho‘‘ nastupao pod okriljem Aresa, a upisao je dvije pobjede i jedan poraz. Krajem 2021. godine porazio je Abu Bakra Bathilyja ‘‘submissionom‘‘ u prvoj rundi, a nakon toga je dobio priliku boriti se za upražnjeni tron u teškoj kategoriji. Šehić je titulu napao u drugom mjesecu 2022. godine, uskočio je na ‘‘short notice‘‘, a na koncu je izgubio tijesnom sudačkom odlukom. Danilo Suzart porazio ga je većinskom odlukom sudaca. Šehiću je to bio prvi poraz u karijeri, a uslijedio je i poraz od Carlosa Eduarda na SBC 43 eventu.

Šehić se pobjedama vratio krajem prošle godine, upravo pod okriljem Aresa. Bosanskohercegovački borac nastupio je na Ares FC 10 eventu, a ‘‘submissionom‘‘ nakon samo 85 sekundi porazio je Badra Medkourija, do tada neporaženog francuskog teškaša (4-0 uoči borbe).

Večeras će Šehić biti na ponajtežem ispitu u dosadašnjoj karijeri. Alexander Soldatkin (13-3-0), njemački borac ruskih korijena bit će njegov protivnik. Soldatkin iza sebe ima 10 uzastopnih pobjeda, a radi se o vrlo opasnom nokauteru koji iza sebe ima osam pobjeda nokautom. Triput je slavio ‘‘submissionom‘‘, a samo dvaput je do pobjede došao na bodove. Soldatkin nije najbolje započeo svoju karijeru i upisao je tri poraza u prvih šest nastupa. Nakon toga ušao je u pobjednički niz, a večeras će debitirati pod okriljem Aresa. Francuzi očekuju da bi Soldatkin mogao biti jedan od pretendenata za sami vrh teške kategorije, a Šehić će dati sve od sebe da im pokvari planove.

Drugi regionalni borac kojeg ćemo večeras gledati u Aresovom kavezu jest Nikola Joksović (10-1-0). Odlični velteraš iz novosadske dvorane Car Dušan Silni trenutno je u seriji od tri uzastopne pobjede i večeras će tražiti četvrtu. Joksović je nastupio u trećem mjesecu ove godine na Ares FC 13 eventu i Emmanuela Dawu nokautirao je u prvoj rundi. Srpskom borcu bio je to drugi nastup u Aresu, a debi u francuskoj organizaciji odradio je u trećem mjesecu prošle godine. Tada je jednoglasnom odlukom izgubio od Karima Rabeija.

Joksović vrlo istaknute rezultate bilježi i u FNC-ovom kavezu, a iz meča u meč ovaj 28-godišnji srpski borac vidno napreduje. Nikola prije svega oduševljava zrelošću i taktičkom discipliniranošču koju pokazuje u kavezu, ali radi se o borcu koji je potkovan u svim segmentima MMA-a.

Iskusni Francuz Vincent del Guerra (29-20-1) bit će njegov večerašnji protivnik. Del Guerra ima 50 mečeva iza sebe, a samo sedam puta njegovi su mečevi išli na sudačku odluku. Borac nadimka ‘‘The Warrior‘‘ može se pohvaliti sa 15 pobjeda ‘‘submissionom‘‘, ali 10 puta je završen ‘‘submissionom‘‘. Četiri puta gubio je nokautom, ali 10 puta je nokautirao svoje protivnike. Trenutno je u seriji od četiri uzastopne pobjede i radi se o borcu kojeg se smije podcijeniti.

Aresov event započinje večeras (11.5.) od 19:00h. Šehićev meč četvrti je po redu, a Joksović i Del Guerra bore se u šestoj borbi večeri. Event možete pogledati putem UFC Fight Passa.

Linker
25. lipanj 2024 02:41