Regija

Najavljena FNC 5 borba Matije Bosančića: ‘Rakićevog dvojnika‘ čeka Makedonac

Nikolov vs. Bosančić

 Fight Nation Championship
Borba Matija Bosančića i Metodija Nikolova nova je akvizicija FNC 5 priredbe u Zaboku

Nakon što je već ranije najavljen kao sudionik FNC 5 priredbe, koju će trenutno najveća hrvatska MMA promocija održati 26. ožujka u Zaboku, Matija Bosančić sad je dobio protivnika. FNC je službeno objavio kako će mu se suprotstaviti Metodi Nikolov.

Nikolov je Makedonac koji trenira u Njemačkoj, a o njemu nije poznato puno informacija. Gledajući da mu ne postoji profil na Sherdogu ili Tapologyju, možemo pretpostaviti kako mu je ovo profesionalni MMA debi nastup.

Kao takav je zapravo realan protivnik za Bosančića, kojem je finalna borba druge sezone FNC Armagedon turnira, u kojoj je savladavši Matea Šituma postao pobjednik u srednjoj kategoriji, bila profesionalni debi. On je inače član Unity Fight Teama iz Vrbasa, a kroz turnir je oduševio svojim nastupima. Sva tri puta slavio je prekidom u prvoj rundi.

Kod Bosančića ne možemo ne primijetiti njegovu fizičku sličnost s Aleksandrom Rakićem, ali i ubojitost u borilištu. I on sam je, u razgovoru za Fight Site nakon Armagedon finala, otkrio kako mu takve usporedbe laskaju.

Na FNC 5 priredbi trebao bi nastupiti i njegov timski kolega te veliki prijatelj, ujedno također pobjednik Armagedona, Đorđe Bukvić, no službenu najavu njegove borbe još uvijek čekamo.

Linker
12. travanj 2024 09:12