Regija

MTK Zagreb organizira drugu priredbu ove godine: Nekoliko zanimljivih imena nalazi se na programu

Fight Night 2

 MTK Zagreb
Fight Night 2 naziv je boksačke priredbe koja će održati ovaj tjedan

Predstojeće subote, 18. ovog mjeseca u Zagrebačkom boksačkom centru (paviljon 18 Zagrebačkog velesajma), ljubitelji boksa u metropoli mogli bi doći na svoje. Naime, MTK Zagreb organizira u glavnom gradu već drugu priredbu u posljednje pola godine, pod imenom Fight Night. Iza MTK Zagreb stoje dvojica naših bivših profesionalnih boksača, Stjepan Božić (svjetski prvak po WBF-u u supersrednjoj kategoriji 2005. godine), te također bivši boksač Luka Pupek.

O kakvoj je vrsti boksačke priredbe uopće riječ, te tko stoji iza nje, podrobnije nam je pojasnio sam Luka Pupek.

''MTK Global je vodeća svjetska kompanija za menadžment boksača. Trenutačno imaju pod sobom više od 300 boksača, među kojima su vladar teške kategorije Tyson Fury, zatim Billy Joe Saunders, Josh Taylor, Carl Frampton i mnogi drugi. Nadalje, imaju i više od 20 klubova diljem svijeta. MTK Zagreb je prvi klub i podružnica u jugoistočnoj Europi, a koju smo osnovali Stjepan Božić i ja'', veli Pupek.

Što je uopće ideja i cilj s MTK Zagreb, pa onda i s nadolazećim Fight Night 2?

''Kao klubu želja nam je pružiti borcima najbolje uvjete za trening u dvorani opremljenoj po MTK Global standardima, pronaći nove talente, potaknuti ljude da se bave sportom, te stvarati nove borce, amatere i profesionalce. Borci imaju mogućnost usavršavanja s najboljima borcima svijeta u MTK Global kampovima diljem svijeta. Cilj MTK Zagreb Fight Night priredbi je promovirati boks kao sport, te dati priliku hrvatskim i regionalnim borcima da krenu u profesionalne karijere pravim putem pod budnim okom MTK Global, te da dobe priliku nastupati na najvećoj svjetskoj boksačkoj sceni. Na priredbama će nastupati MTK Global boksači kad se smiri situacija oko koronavirusa.''

Mečevi najavljeni za subotu, 18. prosinca su druga priredba ovakve vrste u Zagrebu. Naime, sredinom ove godine je već održana jedna...

''MTK Fight Night 1 je bila prva priredba u profesionalnom boksu u Hrvatskoj nakon dvije godine, nažalost bez gledatelja zbog epidemioloških mjera, te je u potpunosti ispunila naša očekivanja. Na fight cardu je bilo 10 profesionalnih mečeva s atraktivnim borcima. Neki od boksača koji su nastupili su Andrej Baković, Vito Jelčić, Bruno Knježević, Alban Morina, Enid Numanović i Vedran Marelja. Podijeljena su i dva financijska bonusa, za najbolji nokaut priredbe i najatraktivnijeg borca, te smo dobili punu podršku MTK Global za organizaciju daljnjih priredbi'', zaključio je Luka Pupek.

Raspored borbi na Fight Night 2:

- do 57 kg: Arijan Gorički (Hrv) - Emiliano Salvini (Ita); na 8 rundi

- do 79 kg: Bruno Knježević (Hrv) - Michael Obin (Uga); na 6 rundi

- do 79 kg: Vito Jelić (Hrv) - traži se suparnik; na 6 rundi

- do 72.5 kg: Alban Morina (Hrv) - Branko Bekan; na 4 runde

- do 79 kg: Andrija Perković (Hrv) - Janos Sarandi (Mađ); na 4 runde

- do 91 kg: Mislav Burazer (Hrv) - Attila Iratossy (Mađ); na 4 runde

- do 72.5 kg: Slađan Janjanin vs Slaviša Miodrag

Linker
15. travanj 2024 00:06