Regija

Milenko Stamatović upisao je trijumf, uspio je slomiti otpor čvrstog Josipa Matkovića u trećoj rundi

Milenko Stamatović

 ROBERT FAJT Cropix
Ovo je bila četvrta pobjeda u profesionalnoj karijeri za Crnogorca

Nakon četiri prekida u ili nakon prve runde, u drugoj borbi glavnog dijela večeri gledali smo teškaški okršaj između poznatog imena domaće hrvačke scene, Josipa Matkovića i perspektivnog Milenka Stamatovića iz Crne Gore.

Crnogorski teškaš je u meč ušao s tri pobjede u jednako toliko nastupa. Matković je iza sebe imao dva nastupa u MMA, a ovo mu je bila debitantska borba u FNC organizaciji. Trening partner Mirka Filipovića s osmijehom i 44 godine ušetao je lagano u kavez.

Matković je krenuo bez razmišljanja naprijed, ali sjajnim krošeom Stamatovića borba je prebačena u parter. "Kićo" je dobro radio laktovima na podu i zadao "Josi" tešku posjekotinu lijevog oka iz koje je brzo krenula teći krv. Sasvim legalna lijeva ruka preko usta Matkovića, stvarala je probleme za normalno disanje. Stamatović je sve radio smireno i po planu, ali „Joso“ se nije predao. Pokušao je Crnogorac uzeti polugu na ruku, ali neuspješno. Crnogorac nije ostavljao prostora da Hrvat popravi svoju poziciju. Nepobijeđeni borac nije izgledao umorno na kraju prve runde jer mu i nije bila potrebna neka posebna energija da sa svojih 120 kilograma drži protivnika na podu te je čisto uzeo prvu rundu.

Ulaskom u drugu rundu Matković je pokazao srce i da je došao po ‘sve ili ništa‘. Totalna suprotnost od prve runde, drugu smo cijelo vrijeme gledali u stojci. "Joso" je kroz cijeli meč imao gromoglasnu podršku publike. Kićo se predivno kretao kroz ring i kontinuirano bacao "leg kickove" koji su vidno postepeno narušavali stabilnost hrvača.

U trećoj rundi Matković je došao do klinča, ali je borac iz zagrebačkog ATT-a potpuno samouvjereno držao situaciju pod kontrolom. "Calf kickom" Stamatović je stao na kraj iskusnom hrvaču koji je izgubio prekidom sudaca nakon tri vrlo teške i zahtjevne runde za njega.

Linker
22. travanj 2024 17:03