Regija

Marija Malenica upisala profesionalnu boksačku pobjedu u Tetovu

Marija Malenica

 Damir Krajac/CROPIX
Svestrana hrvatska borkinja odlučila je krenuti u profesionalne boksačke vode

Nakon što je umalo izborila odlazak na Olimpijske igre, ali je ipak ostala "za dlaku" prekratka u meču protiv puno iskusnije Maive Hamadouche, Marija Malenica vratila se treningu i pripremama za ono što je proteklog vikenda pokrenula. 32-godišnja Splićanka krenula je u profesionalne boksačke vode. Zapravo, istima se vratila jer je profesionalni nastup prvi put upisala još prije četiri i pol godine.

Malenica se prije određenog vremena odlučila u potpunosti posvetiti boksu i to nakon što je duže vremena isti kombinirala s kickboxingom. Amaterski je postigla nekoliko sjajnih rezultata, uključujući osvajanje naslova državne prvakinje, no profesionalni boks ipak je jedan korak više.

Ona se borila u makedonskom Tetovu gdje je jednoglasnom odlukom nakon četiri runde bila bolja od Esmeralde Novružaj iz Albanije. Vjerujemo kako je i Mariji, koja je u duši prava "fajterica", bilo drago napokon odraditi meč bez kacige na glavi.

Nešto o samom meču rekla nam je Marija koju smo nedugo po ostvarenju ove pobjede kontaktirali.

"Profesionalni boks mi je uvijek bio velika želja, a uz to vrijedi dodati kako ženski boks u posljednje vrijeme nenormalno raste. Mislim da je sad pravi trenutak za to. Planovi su raditi što više mečeva i kroz godinu ili dvije, ako Bog da, uzeti par pojaseva. Trenutno je cilj polako graditi skor, a idući meč trebala bih u siječnju odraditi u Londonu. Imam par ponuda za promotora i menadžera, no još uvijek čekam s izborom jer želim biti sigurna kako sam donijela pravu odluku", otkrila je Marija.

Marija trenutno i živi u Londonu, a to kako je tamo trenutno završila, odnosno vratila se u grad gdje je već provela jedan dio života, zapravo je najbolja slika toga kako ona inače živi. Prošle je godine tamo s reprezentacijom otputovala na olimpijske kvalifikacije te jednostavno odlučila ostati. Iskustva koje je skupila na raznim mjestima gdje je živjela i trenirala svakako bi joj trebala pomoći u profesionalnoj karijeri. Prema BoxRecu, u njenoj kategoriji trenutno postoji 114 profesionalki.

Linker
20. travanj 2024 00:24