Regija

Logan Paul prozvao Paddyja Pimbletta, a Soldić se oglasio: ‘Ja ću ti pružiti dobrodošlicu u MMA!‘

Logan Paul i Roberto Soldić

 CHANDAN KHANNA/AFP/Profimedia | Screenshot (Youtube, Ksw)
Najbolji hrvatski MMA borac rado bi odradio meč s YouTuberom

Niti tjedan dana nakon debija na WrestleManiji u svijetu kečera, Logan Paul razgovarao je i o mogućem MMA debiju. Poznati YouTuber koji se prethodno okušao i u boksu te je čak boksao egzibicijski meč protiv Floyda Mayweathera, očito želi isprobati brojne borilačke sportove.

Prilikom gostovanja u MMA Houru kod Ariela Helwanija, Logan Paul detaljnije se otvorio o svojim težnjama kad je MMA u pitanju, a pritom je imenovao i UFC borca s kojim bi se najradije borio prema MMA pravilima.

''Volio bih se okušati u tom sportu. Htio bih pobjedu u nekom borilačkom sportu. Mislim da bih bio dobar u tom sportu također. Ali opet kad pogledamo, što radije želim? Primati udarce nogom u glavu ili hrvati (na WrestleManiji) i puno više se zabavljati. Prije Wrestlemanije, prijatelji su mi poželjeli sreću, a ja sam im rekao da samo uživaju u predstavi. Uoči boksačkih mečeva, poruke su drukčije te mi poručuju da me vole i slično. U backstageu se zapravo mole za mene, moje srce nenormalno lupa te prolazim kroz teške glavobolje. Luda je razlika između boksa i hrvanja.'', započeo je Logan, a zatim je otkrio ime borca protiv kojeg bi se okušao.

''Saznao sam s kime bih se borio ako bih odradio UFC borbu. To bi bio 'Paddy the Baddy' (Paddy Pimblett). Za njega govore da je potencijalno novi Conor McGregor, zar ne? On je super karizmatičan, nevjerojatno je zabavan, trenutno je u usponu, mlad je poput mene i puno priča. Također mislim da on može dobiti 25 'pounda' kad je izvan treninga. On se jednostavno napuše izvan trening kampa. Nikad nisam vidio nešto takvo. Kao da je netko ugurao pumpu u njega i napuhao ga. Dakle, on može doći u srednju kategoriju, ja se mogu spustiti u srednju kategoriju i potencijalno možemo odraditi borbu u UFC-u.'', objasnio je Logan.

Paul je sredinom prošle godine na vaganju uoči meča protiv Mayweathera, težio 189.5 ''pounda''. Paddy Pimblett inače nastupa u lakoj kategoriji (155 'pounda') i morao bi se podići dvije kategorije iznad za ovaj meč. Ipak, nema ničeg novog u činjenici da se braća Paul preferiraju boriti s puno manjim protivnicima. Logan bi imao i 10 centimetara prednosti u visini, ali mora se priznati kako Paddy Pimblett uistinu lako nabija kilažu, naročito u periodu nakon netom završenog meča pa sve do idućih priprema.

Logan Paul očito se nada odraditi barem jedan meč pod okriljem UFC-a ili barem prema MMA pravilima. Dok on proziva Paddyja Pimbletta, pojavio se novi zainteresirani kandidat. Najbolji hrvatski MMA borac Roberto Soldić, naišao je na Loganovu prozivku u kojoj proziva Paddyja, a ''RoboCop'' je putem Instagram storyja poručio:

''Lol, Paddy je premalen za tebe. Izaberi mene, a ja ću ti pružiti dobrodošlicu u MMA.'', kratak i jasan bio je Soldić.

image

Story Roberta Soldića

Instagram (roberto Soldić)

Roberto je trenutno u prijelaznoj fazi karijere. Preostao mu je jedan meč prema trenutnom ugovoru s KSW-om, a sve više koketira s UFC-om. Gdje će Soldić nastaviti karijeru, saznat ćemo u narednom periodu, a možda između potpisivanja starog i novog ugovora, uspije ishoditi i nekakav meč protiv YouTubera. Zarada bi bila vrhunska, a Soldić bi lakoćom trebao proći kroz osobe kao što su Logan Paul ili njegov brat Jake.

Nažalost po Soldića, upitno je jesu li braća Paul uopće čula za borce koji ne nastupaju unutar UFC-a i vide li ikakvu isplativost u takvim mečevima.

Linker
29. svibanj 2024 09:42