Regija

‘Joker‘ Ilić uspješno odradio vaganje: ‘U lovu sam na legendu kako bih i ja postao legendom‘

Aleksandar Ilić i Alexander Shlemenko

 Screenshot (youtube, Rcc)
Ponajbolji srpski MMA borac sutra će nastupiti u glavnoj borbi večeri na RCC 12 eventu

Čini se kako je Aleksandar ‘‘Joker‘‘ Ilić ušao u pravi ratnički ‘‘mindset‘‘ i odlučio je boriti se što češće, neovisno gdje, protiv koga i kada. Samo mjesec dana nakon što je uvjerljivo izgubio od Karlosa Vemole u borbi za Oktagonovu titulu prvaka poluteške kategorije, ‘‘Joker‘‘ se vraća u kavez.

Ovaj put Ilić ide u Rusiju, a njegova borba ujedno je i glavna borba večeri na RCC 12 eventu. 33-godišnji Ilić bit će u lovu na najveću pobjedu u svojoj dosadašnjoj karijeri. Naime, njegov protivnik bit će Alexander Shlemenko (62-13-0), ruska legenda ovog sporta.

32-godišnji Shlemenko ima 75 profesionalnih nastupa iza sebe, može se pohvaliti i titulom Bellatorovog prvaka srednje kategorije. Titulu je osvojio 2013. godine, a pojas je uspješno branio tri puta. Naravno, tu titulu dugo već ne drži, ali kavez je dijelio s vrhunskim borcima poput Gegarda Mousasija, ‘‘Jacarea‘‘ Souze, Hectora Lombarda itd. Pobjede je upisivao protiv također vrhunskih boraca poput Alexandera Yakovleva, Maiquela Falcaa, Kendalla Grovea, Davida Brancha i našeg Zelga Galešića.Shlemenko je trenutno u nizu od tri uzastopne pobjede, a u posljednjih šest nastupa upisao je pet pobjeda i jedan poraz.

Jasno je dakle s kakvom veličinom se Ilić sutra bori, a uostalom, s razlogom se radi o glavnoj borbi večeri, iako na eventu nastupa još podosta zvučnih boraca kao što su Ivan Shtyrkov, Antonio Arroyo (donedavno UFC-ov borac), Nasrudin Nasrudinov, Mikhail Ragozin itd.

Priredba Russian Cagefighting Championshipa održat će se u ruskom Jekaterinburgu, a event starta sutra (26.08.) od 16:00h. Danas je održano vaganje, a Ilić i Shlemenko uspješno su zadovoljili propisanu kilažu za nastup u srednjoj kategoriji. Ilić je na nekoliko svojih Instagram objava podijelio isti opis: ‘‘U lovu sam na legendu kako bih i sam postao legendom‘‘. Želimo mu svu sreću da to i uspije.

Linker
29. travanj 2024 02:06