Regija

Hrvatski boksači dobro otvorili Grand Prix u Zagrebu! Danas je na rasporedu polufinale, nastupaju Veočić, Pratljačić, Milun...

Luka Pratljačić

 Damir Krajac/CROPIX
Vrlo snažan boksački turnir održava se u Zagrebu sve do subote kada su na rasporedu finalni mečevi

Jučer je održan prvi dan 5. Zagreb Grand Prix boksačkog turnira. Boksački centar na Zagrebačkom velesajmu sve do subote bit će poprište sjajnih amaterskih mečeva, a jučer je publika imala priliku gledati deset zanimljivih borbi.

Ponajviše pažnje privlačio je meč odličnog osječkog superteškaša, Luke Pratljačića. Uz Marka Miluna, Pratljačić je posljednjih nekoliko godina naš najbolji superteškaš među amaterskim boksačima i jedan od kandidata za plasman na Olimpijske igre.

Pratljačić je jučer bez većih problema nadboksao Ukrajinca Kirilla Stoyancheva. Luka je u drugoj rundi upisao i nokdaun zadnjim direktom, a sve tri runde dominantno je osvojio. Već danas, Luku čeka polufinalni nastup, a protivnik će mu biti Slovenac Jure Šimunović.

Danas će na rasporedu biti i drugi polufinalni okršaj u superteškoj kategoriji. Marko Milun boksati će protiv Talijana Diega Lenzija. Lenzi je jučer prekidom u drugoj rundi porazio Splićanina Marijana Brnića. Milun i Lenzi boksali su prošle godine tijekom reprezentativnog meča između Italije i Hrvatske. Naš boksač slavio je u tom meču odlukom sudaca, a bio je to vrlo žustar meč s pregršt otvorenih razmjena. Inače, Milun je bio slobodan u četvrtfinalu ovogodišnjeg Zagreb Grand Prixa.

Od ostalih hrvatskih boksača, pobjede su jučer upisali još Marijan Vujević (-71 kg) i Branimir Malenica (-80 kg). Vujević (Grom Split) je odradio zanimljiv meč protiv Petra Cetinića iz zagrebačke Lokomotive, a do pobjede je došao jednoglasnom odlukom sudaca.

Zdenko Bule bio je protivnik Branimiru Malenici, a bosanskohercegovački predstavnik nije uspio iznenaditi iskusnog splitskog boksača iza kojeg je i sedam profesionalnih mečeva (7-0). Malenica je uvjerljivo slavio na bodove.

Povratnik u ring, Antonio Grabić (BK Leonardo) nije uspio doći do pobjede u svom povratničkom nastupu. Grabića je u kategoriji do 80 kilograma porazio Ukrajinca s boravištem u Solinu, Dmytri Ribalko. 20-godišnji Grabić izgubio je podijeljenom sudačkom odlukom. Poraz na bodove, ali jednoglasnom odlukom upisao je i Mateo Paulinc u kategoriji do 71 kg. Bolji je bio crnogorski predstavnik Stefan Savković

Današnji program nudi 11 mečeva i čak devet nastupa hrvatskih boksača. Osim polufinalnih nastupa Miluna i Pratljačića, čeka nas i borba trenutno najboljeg hrvatskog amaterskog boksača, Gabrijela Veočića. Talentirani poluteškaš (-80 kg) iz Slavonskog Broda otvara turnir nastupom u polufinalu, a protivnik će mu biti Španjolac Pablo Coy Bernal. Bernal je nastup u polufinalu morao izboriti pobjedom nad Belgijcem Sinembijem, a do pobjede je došao podijeljenom sudačkom odlukom. Veočić i Bernal imaju jedan međusobni okršaj iza sebe, a Veočić je zasad u vodstvu.

Kompletan raspored današnjeg programa možete pogledati na slici ispod ovog teksta, a prijenos turnira počinje od 14:00h na YouTube kanalu Hrvatskog boksačkog saveza. Klikom na LINK možete pristupiti prijenosu.

image

Raspored drugog dana turnira

Hrvatski Boksački Savez

Linker
22. travanj 2024 15:34