Regija

Hrvatski boks vraća se idućeg vikenda, najavljeno nekoliko sjajnih mečeva drugog kola Pevex lige

Gabrijel Veočić
 Damir Krajač/Cropix
Hrvatski boksački savez službeno je najavio drugo kolo Pevex lige, koje će se u dvorani Zagrebačkog boksačkog centra održati 13. lipnja. Na programu će biti pet mečeva, gdje se posebno ističu dva revanša s ovogodišnjeg Prvenstva Hrvatske.

Nakon što je u ožujku održano prvo kolo pred lijepo ispunjenim tribinama splitske dvorane Gripe, drugo kolo održat će se u Zagrebu. Nažalost, situacija je takva da gledatelji još uvijek neće moći biti u dvorani, što je velika šteta ako uzmemo u obzir kakvi mečevi će se održati. Srećom, kako trenutno stvari stoje, Sportska televizija trebala bi organizirati izravan prijenos iz dvorane.

U drugom kolu održat će se pet mečeva, putem kojih će neki boksači tražiti svoju drugu pobjedu u ovoj ligi. Prvi od njih je Petar Cetinić, koji je u Splitu rutinski savladao boksača iz Slovenije, da bi ovog puta još jednom išao na Slovenca. To će biti državni prvak čije ime u najavi nije navedeno. Taj će se meč održati u kategoriji do 69 kilograma, dok će se u kategoriji do 63 sastati nominalno drugi i treći boksač te kategorije u državi, Diego Mamić i Filip Poturović.

Posebna poslastica bit će meč u kategoriji do 75 kilograma. Gabrijel Veočić i Noa Ježek odradit će revanš svog fenomenalnog meča iz polufinala državnog prvenstva. Tada je Veočić slavio podijeljenom odlukom sudaca, a Ježekov tim je nakon iste bio vrlo ljut, smatrajući da je njihov boksač napravio dovoljno za pobjedu. Ovo će sad biti savršena prilika da vidimo koji od ova dva mlada talenta je u ovom trenutku bolji boksač, barem po pitanju njihovog međusobnog ogleda.

Revanš ćemo gledati i u poluteškoj kategoriji (do 81 kilograma). Nikica Radonić u četvrtfinalu PH je podosta uvjerljivo savladao Nikoleta Grdovića, koji će sad pokušati dokazati da je samo imao loš dan. Grdović je inače nastupio i u prvom kolu lige, kad je savladao Petra Leskura. Posljednji meč također će se održati u poluteškoj kategoriji. U njemu će nastupiti hrvatski reprezentativac s prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva, Matej Uremović, no ime njegovog protivnika bit će obavljeno naknadno.

Program bi trebao započeti u 14 sati.

Linker
17. travanj 2024 02:18