Regija

Hrgović reagirao na kritike: ‘U odnosu na sadašnje i bivše prvake, imao sam dobre protivnike‘

Filip Hrgović

 GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
Hrvatski teškaš prokomentirao je svog idućeg protivnika koji ga čeka u Las Vegasu

Deset dana dijeli nas od 14. nastupa Filipa Hrgovića. Ponajbolji hrvatski boksač nastupit će u Las Vegasu, a protivnik će mu biti Scott Alexander (16-4-2). Radi se o 32-godišnjem američkom boksaču koji je prema Boxrecu na 181. mjestu u teškoj kategoriji. Trenutno posljednji nastup odradio je u petom mjesecu ove godine. Jednoglasnom odlukom izgubio je od Carlosa Negrona (22-3-0).

‘‘El Animal‘‘ danas je odradio konferenciju za medije te je između ostalog najavio i svoj idući meč. Prije svega, Filip je izrazio zadovoljstvo lokacijom na kojoj će boksati (MGM Grand Arena u Vegasu).

‘‘Ponovno sam u akciji kroz desetak dana. Napokon u Las Vegasu, to mi je oduvijek bila želja, da boksam u boksačkoj ‘Meki‘. Ovaj put sam pripreme odradio u Zagrebu, nisam išao u Miami. Spremo sam se maksimalno i osjećam se odlično, jedva čekam borbu.‘‘

Puno se na konferenciji za medije pričalo o Hrgovićevim protivnicima koji po mišljenju mnogih, nisu dorasli njegovoj razini. Objašnjavao je Filip i svoj odnos s promotorima te način na koji se ugovaraju mečevi u boksu. Više o tome možete pročitati na LINKU. Svjestan je postao i sam Hrgović kako su premalo pričali o nadolazećem meču te se pred kraj osvrnuo na Scotta Alexandera.

‘‘Da, pričamo o sljedećoj godini i tituli, a čeka me meč za desetak dana. Nećemo spremati ražanj dok je zec u šumi. Treba ovo odradit, dečko ima više pobjeda od mene. Nije loš boksač, bez obzira na ranking. Brz je, tehnički dobar i ne očekujem nikakav lagan meč. Spremao sam kao i za svaki prijašnji meč, 10 tjedana i jako. Nećemo preskakati stepenice. Treba dobro odboksati, u stilu, ne samo pobijediti, a onda idemo dalje.‘‘, objasnio je Hrgović.

Kako su kritike vezane za njegove protivnike sve glasnije, Hrgović je odlučio izvući nekoliko podataka. Naime, Filip je sastavio listu deset najvećih teškaša na svijetu te je usporedio omjere (‘‘score) njihovih protivnika u 14. nastupu.

‘‘U odnosu na sadašnje i prošle svjetske prvake, imao sam dobre protivnike u prvih 13 borbi. Evo na primjer, Joe Louis. Njegov 14. protivnik Hans Birkie imao je score 31-28-8. Dakle, Joe Louis, drugi najbolji teškaš svih vremena poslije Muhammad Alija. Rocky Marciano u 14. meču boksao je protiv boksača koji ima 7 pobjeda i 10 poraza (Artie Donato). Muhammad Ali boksao je protiv Billyja Danielsa koji je tad imao 16 pobjeda i 0 poraza, ali Muhammad Ali najveći je teškaš svih vremena. Mike Tyson protiv Scaffa koji je imao 13 pobjeda i 6 poraza. Imam tek 29 godina i 13 borbi, ima vremena za sve. Nemojte me više maltretirati.‘‘, rekao je Hrgović koji je pritom naveo još nekoliko boksača kao što su Sonny Liston, Vladimir Kličko, Lennox Lewis itd.

Linker
25. travanj 2024 13:00