Regija

Helwani otkrio težinu Rakićeve ozljede: ‘Operacija će biti potrebna‘

Aleksandar Rakić

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Srpski borac pretrpio je tešku ozljedu proteklog vikenda u meču protiv Jana Blachowicza

Duga pauza je pred najboljim srpskim MMA borcem, Aleksandrom Rakićem. Poluteškaš je proteklog vikenda u Vegasu ozlijedio svoje desno koljeno, a pritom je izgubio meč od Jana Blachowicza.

Na usporenoj snimci jasno se vidjelo kako je Rakića koljeno ''izdalo'' početkom treće runde i srpski borac uz bolnu grimasu na licu, završio je na tlu i meč je završio. Bilo je jasno kako se radi o težoj ozljedi, ali čekala se potvrda.

Rakić je odradio magnetsku rezonancu, a rezultate je objavio Ariel Helwani, jedan od najpoznatijih MMA reportera na svijetu.

''Aleksandar Rakić potrgao je prednje križne ligamente (ACL) desnog koljena, magnetna rezonanca je potvrdila. Večeras leti kući. Operacija još uvijek nije zakazana, ali bit će potrebna. On (Rakić) je u prošlosti dvaput prošao kroz pucanje prednjih križnih ligamenata lijevog koljena, a ovo je prvi put da mu se dogodilo s desnim koljenom.'', napisao je Helwani na Twitteru.

Dakle, Rakiću je sada nastradalo koljeno s kojim dosad nije imao takvih problema, a pred njim je dug oporavak i ove godine nećemo ga više gledati u kavezu.

Uzmemo li u obzir da je Rakić čekao više od godinu dana na meč s Blachowiczem, prava je šteta što će ponovno morati dugo čekati na novi nastup. ''Raketa'' nije naročito aktivan sve od dolaska u UFC, a raznorazne okolnosti kumovale su tome. Sreća u nesreći jeste da je Rakiću tek 30 godina i najbolji borilački dani tek slijede za njega.

Ostaje nada da ovako teška ozljeda neće ostaviti značajniji trag na njegovim budućim izvedbama, ali poznavajući Rakićevu predanost i radne navike, srpski borac trebao bi se vratiti jači nego ikada.

Linker
11. travanj 2024 19:42