Regija

(FOTO) Održana polufinala državnog prvenstva u boksu: Uremović i Cvetković oduševili, favoriti sigurni!

Matej Uremović i Leo Cvetković
 RANKO SUVAR/CROPIX
U subotu je najbolje i akcijom pretrpane mečeve donijela poluteška kategorija

Na zagrebačkom velesajmu u subotu je održano 14 seniorskih mečeva, nakon čega su poznati finalisti u svih sedam ovogodišnjih kategorija državnog prvenstva.

Za početak smo finaliste dobili u lakoj kategoriji (do 60 kilograma). Svoju borbu za zlato jednoglasnom odlukom sudaca potvrdio ja favorit Diego Mamić iz Pule, a njega će čekati meč protiv Filipa Kolaka iz zagrebačkog Coloseuma. On je već u prvoj rundi upisao dva brojanja, da bi u drugoj završio meč protiv Brune Vidačeka. Finale kategorije do 64 kilograma prvo je izborio Filip Poturović, koji je također rutinski potvrdio status favorita, a nakon njega i Matteo Komadina iz Rijeka.

Prvo veliko iznenađenje dočekali smo u velteru. Petar Cetinić odlično je otvorio meč protiv Petra Pavčeca i činilo se da sve vodi prema njegovoj pobjedi. No, Pulen Yousefa Hasana iz BK Nokaut se nije predavao. U drugoj i trećoj rundi žestoko je napao, pokazao ogromno srce i želju za pobjedom te je to dovelo do izjednačene dvije runde, a onda i povjerenja većeg broja sudaca, nakon čega je njemu pripala pobjeda podijeljenom odlukom sudaca i mjesto u finalu. Tamo će ga čekati Filip Kolar iz Čakovca, koji je svoju pobjedu ostvario prekidom u drugoj rundi, nakon tri brojanja protiv Patrika Jerkovića. Mladi debitant iz Gladijatora odradio je odličnu prvu rundu, da bi u drugoj podlegao neiskustvu.

image
RANKO SUVAR/CROPIX

Najava sjajnog finalnog meča je u velteru. Tamo je svoj status favorita prvo opravdao Gabrijel Veočić, pobjedom prekidom u drugoj rundi protiv Patrika Grđana, a onda mu se pridružio njegov stari rival Noa Ježek, pobjedom nad Pavlom Dekarisom Galjanićem. Iz iskustva njihovih ranijih ogleda znamo da nas u finalu čeka vatromet.

U subotu je najbolje mečeve donijela poluteška kategorija (do 81kg). Prvo je jednoglasnom odlukom sudaca Luka Plantić savladao Petra Leskura, u reprizi jednog od ponajboljih mečeva s prošlogodišnjeg prvenstva. Plantić je svojom agresivnošću uzeo prvu rundu, no druge dvije Leskur podiže tempo i vrhunski mu parira. Ipak, očito ne dovoljno za pobjedu protiv naše olimpijske uzdanice, no Leskur je svakako boksač kojeg treba pozornije popratiti.

image
RANKO SUVAR/CROPIX

Onda se dogodio najbolji i najuzbudljiviji meč dana. Matej Uremović i Leo Cvetković bili su već u startu imenima najjači par polufinala, a kroz sjajnih i akcijom pretrpanih devet minuta su to potvrdili. Pobjeda je na kraju podijeljenom odlukom otišla bivšem sudioniku Svjetskog prvenstva, Uremoviću. Ova će kategorija tako imati jednaki finalni par kao prošle godine.

image
RANKO SUVAR/CROPIX

Finala teške kategorije izborio je Toni Filipi, kojem je njegov mladi timski kolega iz Gladijatora, Kristijan Duje Gačina predao meč, da bi mu se onda pridružio Osječanin Zvonimir Rebolj, koji je tehnički sjajnom predstavom uzeo jednoglasnu pobjedu protiv Ivana Stupala iz Salone.

Teškaško finale donijet će sudar Marka Miluna i Marijana Brnića iz splitskog Groma. Milun je svoje mjesto u finalu dobio nakon jedne runde meča, odnosno sparinga, protiv timskog kolege Jure Babića, dok je Brnić već nakon desetak sekundi nokautom savladao Tonija Kasumovića te neoštećen ulazi u svoj do sada najveći meč.

Finale je na rasporedu u nedjelju od 18 sati i 30 minuta.

Pregled subotnjih rezultata i kompletan nedjeljni raspored možete pogledati ispod teksta, a za galeriju kliknite na naslovnu fotografiju članka.

image
HBS

Linker
26. travanj 2024 07:49