Regija

FNC 6: Mikulić bolji od Brkana nakon tri runde, Sičaja prisilio Bolfana na predaju

Marin Mikulić vs. Ilija Brkan

 Robert Fajt/CROPIX
Bile su to zadnje dvije borbe preliminarnog dijela

U sklopu preliminarnog dijela FNC 6 priredbe gledamo još jednu odličnu borbu u srednjoj kategoriji između Ilije Brkana iz UFK Novi Zagreb i Marina Mikulića iz Training Academyja iz Osijeka.

Mikulić agresivno otvara pokušajem rušenja, no Brkan okreće i završava gornji. Mikulić ustaje ali brkan ruši uz žice i ulazi u 'mount'. Ponovno vidimo istu situaciju, Mikulić ustaje ali Ilija ruši i treći put. Mikulić sada okreće i drži Iliju na žici, no izvlači se. Mikulić pogađa nekoliko low kickova, ručnim kombinacijama ruši Brkana u knockdown.

Drugu rundu Mikulić otvara i zauzima centar, pogađa low kickove i direkt u tijelo. Brkan loše ulazi u rušenje i Mikulić brani te ga dovodi leđima na žicu. Brkan pokušava agresivnim ručnim kombinacijama, no Mikulić se vraća i pogađa desni overhand, no Brkan stavlja ruke na koljena. Mikulić pogađa, ruši Brkana još jednom, te nastavlja raditi udarce u parteru. Prolazi u 'mount', radi štetu no brkan se izvlači, završava gornji i pokušava polugu na ruci. Mikulić je ponovno gornji no sudac ih razdvaja. Rundu završavaju otvorenom razmjenom.

U trećoj rundi Brkan ruši, uzima leđa i Mikulić okreće i završava gornji. Mikulić nanosi štetu udarcima u parteru, što se protezalo kroz cijelu rundu. Na kraju ih sudac diže na noge. Pobjedu odnosi Marin Mikulić jednoglasnom sudačkom odlukom.

U posljednjem meču preliminarnog dijela svjedočimo borbi u 'catchweight' kategoriji do 68 kg između Matea Bolfana i Ivana Sičaje. Mateo također ima iskustva u FNC-u gdje se borio i na Armagedon turniru, ali je i odradio dvije profesionalne borbe. Njegov protivnik, Ivan Sičaja, večeras debitira u profesionalnom MMA-u. Bolfan ulazi sa minus bodom zbog pada vage.

Prvu rundu Sičaja otvara desnim overhandom, no Bolfan kontrira. Sičaja pokušava rušenje i ulazi u klinč te ima Bolfana na ogradi. Padaju u parter i Sičaja završava gornji, prolazi u mount, no Bolfan se izvlači i Sičaja pokušava novo rušenje. Uspijeva i ulazi u polugard. Sudac ih diže i Sičaja pogađa front kick, te ponovno dovodi Bolfana u klinč na žici. Sičaja uzima leđa, zaključava gušenje i Bolfan tapka.

image

Ivan Sičaja

Foto: Robert Fajt/CROPIX

Bila je to posljednja borba preliminarnog dijela priredbe.

Linker
08. svibanj 2024 20:57