Regija

Filipi, Malenica i Milun prvaci Balkana, Splićanka proglašena najboljom boksačicom Prvenstva!

Toni Filipi, Marija Malenica i Marko Milun
 Damir Krajac, Goran Mehkek/CROPIX
Posebno impresivan bio je Marko koji je do titule stigao s dva nokauta

U Boksačkom centru Zagreb završeno je Prvenstvo Balkana za seniore i seniorke na kojem je sudjelovalo 10 zemalja jugoistočne Europe, a u nedjeljnim finalima troje je hrvatskih predstavnika postalo prvacima.

Toni Filipi u teškoj kategoriji 91 kg i Marko Milun u superteškoj +91 kg novi su prvaci Balkana, a naš olimpijski adut Milun to je postao na posebno impresivan način – u finalu je nokautirao Srbina Babića, kao i u polufinalu predstavnika BiH Pešteka.

Splićanka Marija Malenica dodala je još jedno zlato, okrunila se titulom prvakinje Balkana u kategoriji 60 kg, a zlatnu medalju i titulu u subotu, 8. svibnja osvojila je i Sara Kos u kategoriji 64 kg.

Olimpijska kandidatkinja Marija Malenica proglašena je i najboljom boksačicom Prvenstva Balkana, dok je najbolji boksač srpski reprezentativac, Rus Vladimir Mirončikov koji je u poluteškoj kategoriji svladao našeg Uremovića.

U nedjeljnim finalima poraženi su Petar Cetinić (69 kg), Noa Ježek (75 kg) i Matej Uremović (81 kg), kao i Nikolina Ćaćić (57 kg) i osvojili su srebrne medalje.

Linker
13. travanj 2024 11:59