Regija

Filipa Hrgovića ipak nećemo gledati ovaj vikend! ‘El Animal‘ otkazao je borbu protiv Zhanga

Filip Hrgović

 Davor Pongracic/CROPIX
Ponajbolji hrvatski teškaš trenutno ne može nastupiti u najvećem meču svoje dosadašnje karijere

Nažalost, loše vijesti dolaze iz tabora Filipa Hrgovića. Naš ponajbolji boksač ipak neće nastupiti u noći sa subote na nedjelju, u meču protiv Zhilei Zhanga. Ugledni boksački portal BoxingScene.com prvi je prenio ovu informaciju.

''El Animal'' i Zhilei Zhang trebali su se obračunati u IBF-ovoj eliminacijskoj borbi, a pobjednik bi postao obveznim izazivačem za IBF-ov pojas koji trenutno drži Oleksandr Usyk. Sve to, očito će morati pričekati, a Eddie Hearn i Matchroom u kasnoj su potrazi za zamjenskim protivnikom koji bi se obračunao sa Zhangom.

Prema IBF-ovim pravilima, eliminacijski meč mora biti prebačen na novi datum održavanja, ali Zhang se želi boriti u subotu, kako mu ne bi propale pripreme koje je odradio. Dakle, Zhang se neće boriti u IBF-ovoj eliminacijskoj borbi, nego jednostavno želi nastupiti.

Što se razloga tiče, portal Boxing Scene ističe da je Filipu nedavno preminuo otac (18.04.2022.) te da se Hrgović nije mogao skoncentrirati na završetak svog trening kampa. Zbog svega toga, prema njihovim navodima, Hrgović je morao otkazati veliku borbu u Las Vegasu.

Hrgović i Zhang trebali su biti sunaslovna borba večeri na boksačkoj priredbi koju predvode Canelo Alvarez i Dmitry Bivol. Šteta je što Hrgović ostaje bez nastupa na tako velikoj pozornici, ali nadamo se da će što skorijem ugovaranju novog datuma ove borbe, jer radi se o meču koji bi trebao biti najveći u Hrgovićevoj dosadašnjoj profesionalnoj karijeri.

Linker
16. travanj 2024 18:59