Regija

Eddie Hearn pohvalio je ‘Savagea‘: ‘Nedostatak vještina nadoknađuje ogromnim srcem‘

Eddie Hearn

 Screenshot (youtube, Matchroom Boxing)
Jedan od najpoznatijih boksačkih promotora na svijetu ovaj put je zadovoljan nastupom našeg boksača

Krajem prošle godine, Alen Babić uz podosta muke pobijedio je Davida Spilmonta. Francuski boksač ušao je u taj meč kao veliki autsajder, ali uspio je uzdrmati Babića i stvoriti mu velike probleme.

''Savage'' je na kraju ipak došao do pobjede prekidom u šestoj rundi, ali čelni čovjek Matchroom Boxinga i jedan od najpoznatijih boksačkih promotora na svijetu nije bio zadovoljan.

Eddie Hearn neposredno nakon tog meča stao je s Babićem pred medijske predstavnike te je uputio određene kritike hrvatskom boksaču.

''Uzbudljiva godina za njega, on je uvijek uzbudljiv. Ali ne smijemo zaboraviti gdje se on trenutno nalazi. Pričamo o Oscaru Rivasu i tipovima poput Rivasa, a ovakvim nastupom neće pobijediti Oscara Rivasa. Alen to zna također. Puno je posla pred njim, nedavno je probolio COVID i vjerojatno nije trebao boksati večeras na 'short notice'. Ali ovdje se uči. Morate biti uzdrmani u ovakvim mečevima da biste učili i napredovali.'', između ostalog rekao je Hearn tada.

Svjestan je bio i Alen Babić kako to nije bilo njegovo najbolje izdanje. ''Savage'' je uzeo određenu pauzu kako bi se rekuperirao i što bolje pripremio za sljedeći nastup. Spustio se Alen u ''bridgerweight'' kategoriju i najavio je iskupljenje za svoje fanove. Eddie Hearn također je jedan od Babićevih fanova, a sudeći po Hearnovim sinoćnjim izjavma, Babić se iskupio.

''Alen Babić, jednostavno nevjerojatno! Težak meč imao je protiv Balskog. On (Balski) je jako dobar boksač.'', započeo je Eddie u razgovoru za Matchroom Boxing, a zatim je dodao:

''Rivas je razina iznad Balskog. Ono što Babiću nekad nedostaje po pitanju vještine, to nadoknađuje svojom ogromnom srčanošću i radnim navikama. On će biti opasan za svakog. Jako sam sretan zbog njega i ovo je bila velika noć za njegovu karijeru.''

''Savage'' krupnim koracima grabi ka samom vrhu i nadilazi sva očekivanja. Od boksača koji se u amaterskim vodama ne može pohvaliti nekim velikim uspjesima na međunarodnoj razini, Babić je dogurao do statusa prvog izazivača u ''bridgerweight'' kategoriji. Ono što mu je još bitnije, ''Savagea'' obožava britanska publika, a u Hrvatskoj od samih početaka iza njega stoji njegova ''Savage vojska'' i ''Reptili''. Što reći, osim da Babić trenutno živi svoje snove.

Linker
06. svibanj 2024 08:20