Regija

Đorđe Bukvić brutalno ‘ugasio‘ Jakoba Kosića! Nakon vrlo eksplozivne borbe došao je do finiša

Đorđe Bukvić

 Instagram, đorđe Bukvić
Večeras je Đorđe došao do najveće pobjede u dosadašnjoj karijeri, ali definitivno i jedne od najatraktivnijih

Godinu i pol je prošlo otkad smo posljednji puta Jakoba Kosića gledali u kavezu. Posljednji MMA nastup odradio je lani kada je u finalu Armagedona izgubio od Marka Ostaneka, a večeras je doživio najteži poraz u svojoj karijeri.

Protivnik mu je bio talentirani Đorđe Bukvić, inače osvajač prošlogodišnjeg Armagedona. Na FNC 7 priredbi u Puli je pobijedio Ahmeta Rasim Palu, a prije toga je u vrlo tijesnom meču izgubio od Pleurata Smajlija. Večeras je Đorđe došao do još jedne vrhunske pobjede, ali i jedne od najatraktivnijih.

Ova borba je dugo najavljivana kao ‘‘vatromet večeri‘‘, a krenula je upravo tako. Bukvić je bacio nekoliko ‘‘front kickova‘‘, ali zatim i dobar lijevi kroše. Jakob je lijevim krošeom uzdrmao Bukvića, ali Đorđe ga je uspio srušiti, no Jakob se ustao i borba se nastavila na nogama. Jakob je ponovno pogodio, a dojam je da je pružio nešto jači pritisak nego Đorđe. Bukvić je iz klinča uspio baciti Jakoba i uzeo mu leđa, no Jakoba je uistinu teško zadržati na podu te se opet ustao. Lijevi kroše od Jakoba ponovno je pronašao metu, no Bukvić je pogodio koljeno te je bacio nekoliko udaraca te je Jakoba doveo u probleme! Ušli su u otvorenu izmjenu gdje je Jakob dobio ubod u oko, a sucu se žalio da na njega ne vidi te je pozvan i liječnik. Jakob se uspio oporaviti te se borba nastavila, a runda je uskoro i bila gotova. Najbolja prva runda večeri!

Druga runda je ponovno krenula žestoko, a otvorili su ju ‘‘low kickovima‘‘ uz poneki ‘‘front kick‘‘ od strane Bukvića. Jakob je pogodio dobar lijevi ‘‘overhand‘‘ te se Bukvić konstantno povlačio i borio se uz žicu. Đorđe je bacio desni ‘‘high kick‘‘ koji je savršeno sjeo i brutalno je nokautirao Kosića! Prilikom pada je još udario glavom o pod te mu je dugo trebalo da se probudi.

Bila je to vrhunska izvedba obojice boraca, a s razlogom se ovu borbu dugo nazivalo potencijalnom borbom večeri. Kako god bilo, valja Bukviću čestitati na brutalnoj pobjedi ali i Jakobu na odličnom meču.

Linker
11. travanj 2024 00:42