Regija

Delija se javio i čestitao Cappelozzi koji je odmah nakon meča saznao jako tužnu vijest

Ante Delija
 screenshot (YouTube, PFL)
Primjer sportskog ponašanja i isto takvih gesti pokazali su finalisti PFL-ovog teškaškog turnira

Bruno Cappelozza je kroz pet rundi borbe protiv Ante Delije napravio više od hrvatskog borca i prigovora na njegovo osvajanje PFL-ovog turnira teške kategorije ne bi smjelo biti. Možemo gledati prema drugoj rundi i poziciji kakvu je Ante imao, ali nitko od toga neće ništa dobiti. U tom trenutku Ante je vidio priliku u promjeni pozicije i traženju gušenja, što mu nitko ne bi mogao zamjeriti da je upalilo. Nažalost po njega nije. Izgubio je poziciju i u tako dobru priliku se kroz ostatak borbe nije vratio.

Odmah nakon borbe Delija i Cappelozza su se zagrlili i jedan drugom čestitali na jednom pravom junačkom okršaju. Kad je Brazilcu dodijeljen trofej i ček na milijun dolara, rasplakao se, otkrivši kako je ovo prilika za izvući svoje najdraže iz favele. Nažalost, nedugo nakon toga saznao je da je jedan od njih prije nekoliko dana preminuo. Riječ je o njegovom ocu, a obitelj mu je to otkrila tek nakon borbe, da mu ne bi poremetili koncentraciju pred najvažniji nastup u životu.

"Najsretniji i najtužniji dan u mom životu. Nisam znao da sam izgubio najveću ljubav i prijatelja u životu. Hvala ti za sve, za stvari koje sam Bog može objasniti. Volim te više od života, hvala ti što si me naučiti biti ovo ljudsko biće koje sam postao. Ovaj pojas je tvoj stari moj", napisao je na Instagramu emocijama obasuti Cappelozza, uz fotografiju s ocem.

Vijesti o Bruninom gubitku došle su i do Ante koji je svoje prvo obraćanje nakon borbe posvetio upravo njemu.

"Izrazio bih sućut Bruni Cappelozzi na gubitku oca i čestitao bih mu na velikoj pobjedi. Pokušao sam sve i borio se do kraja. Nisam uspio, ali tako se izgleda moralo dogoditi. Jedva čekam vratiti se svojoj obitelji jer smo puno bili razdvojeni kroz sve ovo vrijeme. Zahvalio bih se cijelom svom timu i svima koji su me bodrili. Hvala na podršci! Idemo dalje", napisao je Ante na Facebooku.

Trenutno nije poznato što će se dogoditi u nastavku Antine karijere. Hoće li on nastaviti svoj put u PFL-u te se pridružiti rosteru iduće sezone ili će pokušati vidjeti što nude neke druge promocije, u prvom slučaju UFC, s kojim je već prošle godine sve dogovorio, ali zbog ugovornih obaveza s PFL-om nije uspio nastupiti.

No, kao što je sam naveo, prvo je na redu odmor. U pet mjeseci odradio je četiri borbe, što je u ovom sportu izuzetno velik broj i apsolutno je to zaslužio.

Linker
03. svibanj 2024 18:12