Regija

Delija potvrdio promjenu protivnika: Čeka ga bivši prvak FFC-ove teške kategorije

Ante Delija

 Screenshot (youtube, Pfl)
Najbolji hrvatski MMA teškaš u ranim subotnjim satima tražit će novu pobjedu pod okriljem PFL-a

Puno se kroz posljednji nekoliko dana šuškalo kako je Ante Delija ostao bez prvotno planiranog protivnika za ovotjednu PFL-ovu priredbu.

Hrvatski teškaš u noći s petka na subotu tražit će potvrdu plasmana u playoff (polufinale) ovosezonskog PFL turnira. Ante je sezonu otvorio nokautom u drugoj rundi protiv Mattheusa Scheffela. Time je osvojio pet bodova i zauzeo je četvrto mjesto u ukupnom poretku.

Stuart Austin (15-8-0) trebao je biti njegov protivnik u drugom kolu, a radi se o britanskom teškašu koji je u prvom kolu nokautiran u prvoj rundi od strane Brune Cappelozze. Austinu bi pobjeda protiv Delije bila imperativ, a morao bi tražiti i prekid. Ipak, Austin je otkazao svoj nastup, a PFL je morao potražiti kasnu zamjenu.

Shelton Graves (9-5-0) PFL-ovo je rješenje. Radi se o 36-godišnjem američkom teškašu, zanimljivog nadimka ''Grobar''. 188 centimetara visoki Graves navodno ima ponešto problema sa skidanjem kilaže jer je trenutno na 129 kilograma, ali sve bi trebalo biti u redu do službenog vaganja koje se održava sutra.

Gravesu će to biti debi za PFL, a u promociju dolazi nakon dva poraza u nizu pod okriljem ACA-e. 2018. godine osvojio je FFC-ov pojas u teškoj kategoriji, a jedan od poraza na ACA-i pretrpio je od Alija Aliakbarija. Graves je opasan udarač i ne treba ga podcijeniti, ali Delija u ovaj meč ulazi kao osjetni favorit. Ante je putem svog Instagram profila potvrdio promjenu protivnika.

''Došlo je do promjene. Moj protivnik je otkazao meč, ali dobio sam novog. Borim se protiv Shelton Gravesa, 24.06. u Atlanti. Odbrojavamo sitno, idemo!''

Sreću u komentarima zaželjeli su mu poznati hrvatski sportaši poput Filipa Hrgovića i Filipa Zubčića, a glavni trener Sanford MMA dvorane napisao je: ''Rezultat ostaje isti''.

PFL-ova priredba započinje u petak od 23:30h, a Delijin meč sedmi je po redu. Dakle, Ante bi u kavez trebao kročiti u subotu oko 02:30h ujutro.

Linker
24. ožujak 2024 23:57